Bizony, a spagettitől még fogyni is lehet - az új kutatási eredmények bearanyozzák a napunkat

pexels.com
Menyes Barbi

Mióta vártunk már erre!

Olvasd el ezt is!
Tészta reggel, délben, este – egy fiatal lány megcsinálta, az eredmény pedig egészen elképesztő lett

Eddig hanyagoltad a tésztát, a mennyei spagettit, a finomabbnál finomabb olasz csodákat, mondván, hogy ezek is felelősek a nagyobb ruhaméretért? Bevalljuk, mi is így tettünk, ám ennek most vége: a legfrissebb kutatásai eredmények szerint ugyanis a tészták nem hogy ne okoznak hízást, de még fogyni is lehet velük!

Persze itt is van egy DE...

Olvasd el ezt is!
Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

A legújabb kutatási eredmények szerint, ha hetente háromszor eszel tésztafélét, akkor 12 hét alatt fél kilótól is megszabadulhatsz. Ez talán nem tűnik soknak, viszont két jó dolgot is jelent: az egyik, hogy mostantól nem kell hanyagolnod a kedvenc spagettidet, mert ha mértékkel eszed, akkor nem ez lesz a hízás oka. Ha pedig a tésztaevés mellett is odafigyelsz az étrendedre, akkor több is lemegy majd, mint ez a fél kiló!

A torontói St. Michael kórház kutatója, dr. John Sievenpiper hozta nyilvánosságra a kutatás eredményeit, melyben 2448 résztvevő étkezését vizsgálták 12 héten át. Az ő feladatuk az volt, hogy hetente háromszor fogyasszanak durumlisztből készült tésztaételt, viszont a krumpli és kenyérbevitelt csökkentsék. A dolog bejött nekik: azok, akik beépítették az étrendjükbe a tésztát, fogytak, a többiek viszont súlyában viszont nem lett változás.

Olvasd el ezt is!
3 összetevős vegetáriánus pizza, nem csak böjt idejére
forrás: pexels.com

De mitől van az, hogy a tészta mégsem olyan vészesen káros szénhidrát? Az ok az alacsony glikémiás index, ami miatt nem emeli meg feleslegesen nagy mértékben a vércukorszintet. Az alacsony glikémiás indexű ételek ezért is egészségesebbek, illetve azért, mert lassabban szívódnak fel, így lassabban éhezünk meg étkezés után.

Szóval nincs mese, eheted bátran a tésztát, akár heti háromszor is, de a tányérodon ne legyen több, mint egy maréknyi főtt tészta, és a feltét is lehetőleg olyan legyen, ami nem dúskál tejszínben és zsírban... Sőt, bátran próbálkozhatsz a teljes kiőrlésű tésztákkal is: elsőre lehet, hogy zavarni fog a más íz, viszont ezek még egészségesebbek, magas a rosttartalmuk, és abszolút jó szénhidrátok!

Persze a tésztaevés mellett azért figyelj oda, hogy keveset nassolj, és csak egészséges köreteket válassz, de mostantól nem kell lemondanod kedvenc spagettidről!

Olvasd el ezt is!
Szuperkönnyű paradicsomos-mozzarellás tészta
Nézd meg a galériánkat - 7 kép
8 mítosz a tésztafőzésről, ami nem igaz

Daily Mail