Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod
Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!
A gasztrotippet az InStyle.hu-tól kaptuk:
Számtalan carbonara tészta receptet kipróbáltam már: volt, hogy a tojásos-sajtos masszát vízgőz fölött kevertem ki, hogy a szalonnát lecsepegtetve tettem a tésztához, hogy hozzáadtam a kisült szalonna zsírját, vagy nem. Ugyan ezt az ételt sokan, sokféleképpen készítik, az alaprecept minden esetben ugyanaz, amihez szükség van a tojás, pancetta, vagy bacon és peccorino, vagy parmezán triumvirátusára, és természetesen valamilyen tésztára – lehetőleg durumlisztből.
Mivel Gwyneth carbonarája szinte semmiben nem tér el az autentikus verziótól, mindössze egy különbséget véltem felfedezni, hogy nem spagettit, hanem bucattinit, vagy makarónit ajánl a recepthez, nem is értem, miért ment ekkorát a világhálón.
Vajon pont amiatt, hogy egyszerűen elkészíthető és igen közkedvelt étel, amit nem spilázott túl, mondjuk valami vegán, vagy öko-bio humbuggal?
-A választ sajnos nem tudom, de azt igen, hogy ha elkészíted ezt az ételt, egyrészt megnyalod mind a tíz ujjadat, másrészt kicsit szimpatikusabb lesz számodra a szőkeség.
Nemrég a Delish, Gwyneth Paltrow és Giada De Laurentiis carbonara receptjét versenyeztette, majd kóstoltatta meg pár tesztalannyal. A videót, itt megnézheted! Tudod kié nyert? Annyit elárulhatok, hogy lesz még egy indok, hogy te is kipróbáld ezt a változatot.
Ha te is szívesen letesztelnéd, a receptet megtalálod a galériában!
Gwyneth Paltrow carbonara receptje lépésről lépésre