Maradékmentésből ötös! 3 recept, amihez felhasználhatod a szilveszteri virslit, pezsgőt és lencsét
Semmit sem kell kidobnod, minden hozzávaló érdemel egy második esélyt. Főleg, ha olyan ínycsiklandó ételek készülnek belőlük, mint az alábbiak!
Semmit sem kell kidobnod, minden hozzávaló érdemel egy második esélyt. Főleg, ha olyan ínycsiklandó ételek készülnek belőlük, mint az alábbiak!
Az élelmiszerpazarlás az egész világon óriási probléma. Döbbenetes mértékben pazaroljuk az ételt nap mint nap: tonnaszám dobjuk a kukába azokat az élelmiszerek, amelyek még bőven alkalmasak lennének az emberi fogyasztásra. A következőkben adunk néhány egyszerű, de annál hatékonyabb tippet ahhoz, hogy ezen változtass egy kicsit.
Az elmúlt hetek bezártságában alapvetően megváltoztak az étkezési szokásaink. Mivel kizárólag otthon eszünk, ezért többet főzünk, több a mosogatnivaló… és több a háztartási ételmaradék is. Most ahhoz adunk segítséget, hogyan gondold újra a maradékkezelési stratégiádat az új helyzet fényében.
Amikor nincs ebéded, nincs kedved rendelni sem, mert már unod a műanyag dobozos életet, de nincs elég időd normális ételt összedobni, életmentő lehet ez a recept. Elég egy csomag leveles tésztát és az előző napokról megmaradt zöldségeket és sajtokat előkapni a frigóból, összerottyantani kicsit, megkutyulni párszor, majd bedobni a sütőbe csöppet és már is van mit enned.