Horoszkóp
JOY25
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Felelős kutyatartás témájú cikkek

Kép

Híres emberek, akik úgy imádják háziállatukat, mint más a párját

Vannak sztárok, akik kiskedvenceiket úgy szeretik, mintha a gyermekük lenne: a fél világon átutaztatják őket, sehová nem mennek nélkülük, saját lakosztályuk van, de van, olyan világsztár, aki még hordozza is magán kutyusát. Lássuk kik ők. Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

8 kutyafajta, ami fitten tart nyáron is

Mi az, hogy nyáron? Egész évben fitten tartanak! Mert ugye a kutya - ha állati társról beszélünk - az ember legjobb barátja, akit tavasztól télig, az év minden napján szeretünk, ha már úgy döntöttünk, hogy magunk mellé vesszük. És ha életritmusunknak megfelelően választunk közülük, úgy egész évben fitten is tartanak. Mutatjuk melyikek a legaktívabb kutyafajták, akik szeretnek jönni-menni, mozgékonyan élni.

Kép

Készülj fel egy hosszabb autós útra az alábbi módon, ha kutyával utazol!

Négy lába van, ugat, igazi családtag, és még a hosszú autós kiruccanásra is magaddal szeretnéd vinni, mi az? Kutyus, akivel a közös autózást úgy kell megtervezni, hogy neki és neked is stresszmentes legyen az utazás. Ez az ÉVA Magazin.hu cikke!

Kép

Videó a pillanatról, amikor a menhelyi kutyus rájön, hogy végre örökre örökbe fogadják

A felelős kutyatartás már a négylábú társunk kiválasztásánál elkezdődik, és ez a videó reméljük sokaknak kedvet csinál az örökbefogadáshoz.

Kép

HDR Not Just Run – egy terepfutó verseny a felelős állattartásért

A Hard Dog Race pár év alatt nőtte ki magát Európa legnagyobb és legmeghatározóbb kutyás sportrendezvényévé. A nevezők száma hamar túlszárnyalta a várakozásokat, a legutóbbi Base versenyen – mely az alapfutamnak számít – már közel 1400 gazdi állt rajthoz, hogy négylábú kedvencével legyőzze az akadályokat a 6 km-es pályán.

Kép

Kutyatartó vagy? Ezek a jogszabályok vonatkoznak rád

A felelős kutyatartásról sok szó esett már nálunk. Amióta az állatvédelemmel és mentéssel foglalkozó szervezetek mellett a NÉBIH is zászlajára tűzte célként és üzenetként a kutyatulajdonosok széleskörű oktatását, azóta még több gazdihoz eljutnak a felelős kutyatartáshoz tartozó minimumok, elvárások, feladatok és kötelezettségek.

Kép

A kutyád tálján 67% eséllyel van szalmonella baktérium!

A legtöbb embernek teljesen természetes, hogy a betegségek és baktériumok elkerülése érdekében fertőtlenítenünk kell a kezünket és bizonyos tárgyakat a környezetünkben. Nyilvános WC vagy tömegközlekedés használata után például biztos, hogy fertőtlenítjük a kezünket valahogy. De mi a helyzet a kutyáinkkal? Ők is olyan érzékenyek a vírusokra, baktériumokra, mint mi, emberek?