Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

HDR Not Just Run – egy terepfutó verseny a felelős állattartásért

HDR Not Just Run – egy terepfutó verseny a felelős állattartásért
Facebook
Twitter
Pinterest
A Hard Dog Race pár év alatt nőtte ki magát Európa legnagyobb és legmeghatározóbb kutyás sportrendezvényévé. A nevezők száma hamar túlszárnyalta a várakozásokat, a legutóbbi Base versenyen – mely az alapfutamnak számít – már közel 1400 gazdi állt rajthoz, hogy négylábú kedvencével legyőzze az akadályokat a 6 km-es pályán.

A Hard Dog Race futamai a közös futás mellett elsősorban az épített és természetes terepakadályok legyőzését jelentette a versenyzők számára, mely a Base futam esetében 6 km-es pályát és 16 akadályt, a Wild futamnál pedig 12 km-t és 22 akadályt jelentett. Ezért lepett meg minden rajongót és visszatérő indulót a Hard Dog Race szezonnyitó új futama a NOT JUST RUN – mely az akadályok legyőzését félretéve egy egészen új célt tűzött ki maga elé.

A szervezők már az első futam megrendezésétől kezdve kiemelt hangsúlyt fektettek a felelős kutyatartásra, a versenyzők ezzel kapcsolatos ismereteinek bővítésére és az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek támogatására. Ezen a vonalon indították el a klasszikus HDR versenyeken az Önzetlen Nyelvlógatás elnevezésű futamot, ahol az állatvédelemmel foglalkozó szerveztek önkéntesei futhattak a támogatók által biztosított kiemelt ajándékokért és különdíjakért.

Kép
forrás: Hard Dog Race / Virág Magdolna

A Hard Dog Race szervezői most egy hosszú távú edukációs és támogató kampányt indítanak el a felelős kutyatartásért, melynek első lépéseként 2019. március 23-án megrendezésre kerül a NOT JUST RUN terepfutó verseny, mely a HDR történetében először akadályok nélkül kerül megrendezésre egy 6 km-es pályán. A verseny elnevezésének JUST RUN (csak futás) része az akadályok elhagyására utal, a NOT JUST RUN (nem csak futás) pedig a verseny céljára hívja fel a figyelmet. Ezen a versenyen ugyanis minden induló az általa kiválasztott HDR Önzetlenül Partnerek egyikéért fut, tehát azokért az állatvédelemmel foglalkozó szervezetekért, melyeket a HDR indulása óta támogat.

Nevezéskor mindenki kiválaszthat egyet a 8 szervezet közül, akiknek működését támogatni kívánja az esetleges dobogós hellyel járó nyereménnyel. A versenyen tehát mindenki egy szervezetért fut, minden lépésnek komoly tétje van, hiszen a nyeremények gazdátlan vagy segítségre szoruló kutyák sorsát változtathatják meg. Ezen felül pedig a nevezési díj befizetésével mindenki hozzájárul az Önzetlen Partnerek támogatásához, hiszen a teljes befolyt összeg egy része is hozzájuk kerül.

Panyik Anita a tavalyi versenyen
forrás: HDR
Panyik Anita a tavalyi versenyen

A felelős kutyatartásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni, így a felnőtt versenyszámmal párhuzamosan a versenyre Junior kategóriában is lehet nevezni 8-14 éves korig. A kis gazdikat egy rövidebb pálya várja majd, természetesen ők is kiválaszthatják maguknak a szervezetet, akiért futni szeretnének.

A HDR Önzetlenül Partnerek, akikért a versenyzők rajthoz állnak: Ebárvaház, Tetovált Állatmentők, Retriever Rescue Fajtamentő Egyesület, NEO Magyar Segítőkutya Egyesület, Dalmata Fajtamentő Közhasznú Egyesület, Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány, Pilis-Budai Kutyamentők, Ürömi Állatotthon.

Helyszín: Pomáz, Magyar Vár - Pomáz
Időpont: 2019. március 23. szombat
Versenytípusok: Felnőtt, Csapat, Junior. Nevezés

NOT JUST RUN - NE CSAK FUSS, VÁLLALJ FELELŐSSÉGET!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Eláll a lélegzet! Ebben a meseszép villában él Palvin Barbi és Dylan Sprouse - fotók

Palvin Barbi és Dylan Sprouse sajátkezűleg végzik a felújítást, hogy beköltözhessenek mesebeli otthonukba! Az alapok tökéletesek, de van min dolgozni.

Kép

Kezdőknek ajánlott sminktermékek: A tökéletes megjelenés elérésének első lépései

Szeretnéd elkezdeni felfedezni a smink világát, de nem tudod, hogy hol kezdj? Ha kezdő vagy a sminkelésben, ne aggódj! A kezdőknek javasolt termékekkel könnyen megtalálhatod a számodra legmegfelelőbbeket.

Kép

4 csillagjegy, akinek teljesül élete legnagyobb álma április 20-án: 14 évente egyszer történik ilyen az asztrológiában

Egészen elképesztő kozmikus energetika jön a Jupiter és Uránusz viszonyának köszönhetően.

Kép

Hatalmas az öröm: A Next Top Model Hungary sztárja, Axente Vanessa kisbabát vár!

A gyönyörű magyar modell az Instagramján jelentette be a hatalmas hírt a rajongóinak!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.