Tedd meg ezt minden nap, ha szeretnél lefogyni az év végére!

Getty Images
Birta Brigi

Bizony, ez a napi szokás rengeteget segíthet!

Olvasd el ezt is!
Leadnál pár kilót? Bababőrre vágysz? Ha ezt a teát iszod ősszel, karácsonyra álomalakod lesz!

Korábban sok vita volt arról, hogy érdemes-e ezt a dolgot napi szinten csinálni – vagy pont azzal ártasz, hogy megteszed, de a legújabb kutatások szerint egyértelműen kell!

Olvasd el ezt is!
Jó a szaglásod? Nagy az esélye, hogy emiatt nem tudsz lefogyni!

Nemrég egy felmérésben túlsúlyos emberek fogyását vizsgálták, s minden résztvevő kapott étkezési és edzési tanácsokat, de az egyik csoportban mindennap kellett mérniük magukat, míg a másikban ritkábban. A 6 hónap elteltével a naponta méredzkedős csoport tagjai átlagosan 23 kilót fogytak, míg a többiek csupán hetet! A dokik szerint rendkívül hatásos és motiváló, ha tudod, hol tartasz, és pontosan képben vagy azzal, épp mennyi a súlyod.

Olvasd el ezt is!
A sztáredző elmondja, melyik két edzés nem ajánlott, ha a fogyás a célod

Ez tudat alatt is arra készteti az embereket, hogy kitartóbbak legyenek, könnyebben betartsák a szabályokat és jobban figyeljenek magukra. A kutatást végző dokik azt mondták, hogy bár korábban ők is szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy jót tesz-e, ha naponta méricskéljük a testsúlyunkat, most már egyértelműen ezt ajánlják mindenkinek, hiszen a számok is azt mutatják, hogy hatásos.

Nézd meg a galériánkat - 39 kép
39 észrevétlen változtatás, amely hatékonyan segít a fogyásban