Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Nyerj belépőt a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupára!

Nyerj belépőt a rövidpályás gyorskorcsolya-világkupára!
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki meg fog gazdagodni a közeljövőben

Az asztrológusok szerint egy különösen varázslatos és szerencsés időszak előtt áll néhány csillagjegy!

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 3.: a Rákokra hatalmas sikerélmény vár, a Mérlegek elbizonytalanodnak egy korábbi döntésük kapcsán

A hét utolsó munkanapján is izgalmas kalandok várnak, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

7 undorító dolog, amit titokban minden nő csinál

Bár senkinek nem beszélünk ezekről a dolgokról, titokban mégis rendszeresen csináljuk nőként!

Olvasd el!

Megtudhatod, ki az őrangyalod a csillagjegyed szerint: ebben fog segíteni neked életed során

Tudtad, hogy személyes őrangyalod van? Az őrangyalok az égi segítőink, akik mindig a mellettünk állnak, védelmeznek és támogatnak minket az életünk során. És mostantól még könnyebb megtalálni a tiedet! A csillagjegyed alapján ugyanis felfedezheted, hogy ki az őrangyalod, és milyen tulajdonságokkal rendelkezik.

Olvasd el!

A D-vitamin-túladagolás veszélyei: sok egészségügyi problémát okozhat!

A D-vitamin elengedhetetlen a szervezetünk számára, de mint minden más tápanyag esetében, fontos odafigyelni a megfelelő adagolásra. Azonban kevesen gondolnák, hogy a D-vitamin túladagolása is veszélyes lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen tünetek utalhatnak arra, hogy esetleg túl sok D-vitamint szedünk, valamint hogyan lehet megelőzni a túladagolást.

Facebook
Twitter
Pinterest
3 db páros belépőt sorsolunk ki a játékosaink közül!

Lányok, akik nem csak a konyhában állják meg a helyüket. A rövidpályás gyorskorcsolya válogatott női versenyzőinek Pengeváltás című vírus videóját is bemutatták azon a sajtótájékoztatón, amelyen Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, Orendi Mihály ügyvezető, egyben a MOB alelnöke, Váradi Orsolya versenyigazgató és ifj. Telegdi Attila Gyorsasági Ágazati Sportigazgató beszélt a MOKSZ 110. évének legfontosabb eseményeiről.

"A valaha volt legjobb téli olimpiai szereplésre készülünk. Éremmel akarunk hazajönni, akár a legfényesebbel" - jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón Kósa Lajos MOKSZ elnök, aki a rövidpályás gyorskorcsolyázóktól nyolc-tíz kvóta megszerzését várja. Arról is beszámolt, hogy kormányhatározat született a Nemzeti Korcsolyázó Központ felépítéséről, amely 2021-re készülhet el Istvánmezőn, s az egyik legmodernebb létesítmény lesz. Az idei szezontól két EMMI által támogatott utánpótlás programba – a Sport XXI és a Héraklész programokba – is bekerültek sportágaink. Hosszú idő után ismét elindult a Testnevelési Egyetemen az edzőképzés. Szövetségünk szervezésében műkorcsolya és gyorskorcsolya sportágakban is. Gőzerővel dolgozunk a 2-3 éve felvázolt tervek megvalósításán – mondta el. A 2015. évi sportági pontverseny dobogósai lettünk az úszás és a kajak-kenu mellett a felnőtt Európa-bajnokságok és világbajnokságok eredményei alapján az olimpiai versenyszámokban. Tartósan is szeretnénk megvetni a lábunk az olimpiai sportszövetségek táborában az első három hely valamelyikén. Ennek következő állomása a szeptember végén rendezendő világkupa, amelynek Budapest ad otthont.

„Kevés olyan sportág van, ami ilyen kevés négyzetméteren ennyi világklasszist tud a soraiban” kezdte beszédét a sajtótájékoztatón Orendi Mihály ügyvezető igazgató, aki elmondta, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók április 17-én kezdték meg a felkészülést, melynek során két edzőtáborban vettek részt. Kifejtette, hogy létesítménygondok miatt rendkívül nehéz Magyarországra hozni olyan világversenyt, mint például a szeptember 28. és október 1. között esedékes olimpiai kvalifikációs világkupa-forduló, ezért is lesz hatalmas könnyebbség, amikor elkészül a "jégpalota". Szavai szerint a szövetség munkatársai egyre jobb csapatot alkotnak. Cél, hogy a short trackes lányok és fiúk által felállított szintet érjék el az együttműködésben. Az utánpótlás nevelésben korai specializálódás helyett a sokoldalú képzést hangsúlyozta, hogy a korcsolyasport bármely ága biztos alapot kapjon.

Ifj. Telegdi Attila Gyorsasági Ágazati Sportigazgató szerint hétfőn véget ért hazai ST bajnokság mindenkinek feladta a leckét. A felkészülés egyik legnehezebb feladata lemodellezni az olimpiai versenyhelyzet minden más hazai és nemzetközi megmérettetés gyakorlatától eltérő ritmusát. A mögöttünk álló rövidpályás gyorskorcsolya országos bajnokság remek lehetőséget kínált erre. Hatalmas köszönet illet mindenkit, aki részt vett benne. A sportolók mellett, az edzők, a bírók, a technikai stábtagok és a szakmai vezetés egy emberként sorakozott fel, hogy közös erővel sikerüljön beállítani az optimális felkészülést a két héten át húzódó versenynapok csúcsformáira. A magyar bajnokság a versenyzők egymás közötti erősorrendjére, a jelenlegi kondíciókra is rálátást adott. Továbbá lehetővé tette a váltókban való variációk kipróbálását is, amihez Heidum Bernadett betegsége és Bácskai Sára Luca sérülése is apropót teremtett. Ilyen helyzetek a világjátékokon is előfordulhatnak. Jó, ha van recept a kezelésükre. A válogatott terhelésdiagnosztikai orvosi stábja folyamatosan mérte a versenyzőket. A futamok előtt, alatt és után. Ezek az adatok is rendelkezésre állnak az optimális forma alakításához. A sportolók tapasztalata szerint ez a szerda-szombat-szerda-szombat-hétfő ritmus kiegyenlítettebb igénybe vételt jelent, mint a szokásos pántek-szombat-vasárnap, de az is igaz, azoknak kevésbé kedvez, akik lassabban hangolódnak a versenyekre. Egy biztos. Az olimpián nincs hibázási lehetőség. Nincs B futam. Szűkebb a kör, nagyobb a szórás, élesebbek a helyzetek, de olyan mennyiségű munkát végeznek a nemzeti válogatott tagjai, hogy minden pszichés terhet bátran letehetnek.

Váradi Orsolya, a budapesti világkupa versenyigazgatója közölte, hogy 41 országból 264 sportolót neveztek a viadalra, ami hatalmas szám, tekintve, hogy a 2013-as debreceni világbajnokságra 35 nemzetből 179 korcsolyázó érkezett. A versenynek otthont adó BOK Csarnokot jövő héten vehetik birtokba a szövetség munkatársai, utána kezdődik a jégfelület kialakítása. Bejelentette, hogy a Sportágválasztóval évek óta tartó együttműködés keretében, az eseményre a legtöbb diákot delegáló iskolát vendégül látja a szövetség. Elindult a kommunikációs kampány. Már láthatók városszerte az óriásplakátok. A MOKSZ honlapján élesedett a versenysorozat legfontosabb aktuális információit tartalmazó microsite. Elmondása szerint hamarosan indul a jegyértékesítés is a Ticketpro hálózatában, az érdeklődők 990 és 3500 forintért juthatnak majd belépőhöz. Fontos mérföldkőnek nevezte a világkupát, amely a Szervező Bizottságra is komoly terhet ró. „Tökéletes helyszínt szeretnénk biztosítani a hozzánk érkezőknek, a hazai versenyzők maradéktalan kiszolgálása mellett.”

A sajtóeseményen részt vett Tóth Ivett, aki Magyarország első kvótáját szerezte.

A szereplők szerint mókás forgatási nap eredményeként elkészült PengeVáltás című kisfilm az alábbi elérhetőségeken tekinthető meg:

Játékunk véget ért! A nyertest e-mailben értesítjük!

Kép
Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép

A csillagjegyek élete hatalmas változást vesz májusban a kínai asztrológia szerint: ez vár rád a Föld-Kígyó havában!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép

Híres színészek felfedték, kitől kapták életük legjobb filmes csókját

Nem véletlenül érezzük azt, hogy sok esetben nagyon jól működik a kémia két színész között a filmvásznon... Most néhány sztár elárulta, kitől kapta élete legjobb filmes csókját!

Kép

5 izgalmas dolog, amit már most tudunk a Bridgerton új évadáról

Ideje pezsgőt bontani, hiszen május 16-tól végre streamelhető A Bridgerton család harmadik évadjának első négy része a Netflixen, amiben Colin és Penelope szerelméé a főszerep!

Kép

Egy trükk, amivel könnyebben megtudhatod a pontos melltartó méretedet

Ha sokszor szenvedsz amiatt, mert soha nem jó méretű melltartót veszel magadnak, akkor nyugi, érkezik a segítség! Ezzel a trükkel ugyanis pillanatok alatt kiderítheted a pontos méretedet!

Kép

4 csillagjegy, akinek május 5-én véget ér egy 15 éve tartó átok: fantasztikus év vár rájuk!

Hosszú és nehéz időszakot zárhat le 4 csillagjegy, ami pedig ezután következik, az több, mint csodálatos!