Ugye tudod, hogy takarítással is jó sok kalóriát elégetsz? Ezek a legjobb alakformáló gyakorlatok a tiszta lakásért!

Getty Images
Menyes Barbi

Mostantól tuti, hogy nagyobb kedved lesz rendbe tenni a lakást!

Olvasd el ezt is!
4 tipp, hogyan takaríts citrommal!

Rendszeresen edzel, de van úgy, hogy a sok házimunka miatt csak ritkábban jutsz le az edzőterembe? Ne izgulj, mert az is mozgás, nem is akármilyen! Bár az otthoni teendők nem helyettesítik a rendszeres testmozgást, a súlyzózást vagy a futást, de azt jó, ha tudod, hogy a takarítással is karbantarthatod a testedet.

A legfrissebb kutatások eredményének is biztosan örülni fogsz: 2 óra intenzív takarítással 600 kalóriát elégethetsz, ami azért szuper, mert 5 kilométer kocogással mindössze 364 kalóriát éget el egy átlagos nő. Ja, és azt sejted, melyik otthoni teendő a legjobb alakformáló? Nem fogsz örülni, de

az ablakpucolás csodákat tesz a testtel!

Olvasd el ezt is!
Ezeket SOHA ne tedd be a mosogatógépbe!

De nyugi, vannak még más, nagyon hatékony és alakbarát takarítási formák: a legfrissebb számítások szerint 20 perc alatt ezekkel a tevékenységekkel égeted el a legtöbb kalóriát!

1. Ablakpucolás: 115 kalória

2. Felmosás: 107 kalória

3. Fürdőszoba takarítása: 100 kalória

4. Porszívózás: 86 kalória

Jól hangzik, ugye?

Egyébként is itt az ősz, nem árt a rendrakás és a nyári holmik elpakolása, karácsonyig pedig még bőven időszerű egy nagytakarítás!

Szóval mostantól ne úgy gondolj erre, mint egy utálatos kötelező programra, hanem inkább egy olyan dologra, amivel két legyet ütsz egy csapásra: kalóriát égetsz és a lakás is rendben lesz!

forrás: GettyImages

Néha nem árt új takarítási trükköket megtanulni: a következő ötleteket érdemes megjegyezni!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 takarítós tipp a benned élő Monicának