Ezeket SOHA ne tedd be a mosogatógépbe!

Europress
Bartos Viki

Kizárólag kézi mosogatást ajánlunk ezeknél a konyhai eszközöknél, ha szeretnéd megóvni őket és sokáig élvezni a háztartásban!

Öntöttvas serpenyő

Ahelyett, hogy betennéd a gépbe, ezt tedd: meleg vízzel öblítsd el mosogatószer nélkül, majd sóval alaposan dörzsöld át! A végén öblítsd le.

A LEGESLEGJOBB TAKARÍTÁSI TIPPEK, AMIKET MINDENKINEK ISMERNIE KÉNE!

Fa eszközök

A mosogatógép túl magas hőmérsékleten dolgozik és hosszan tartó nedvességnek teszi ki a kedvenc fa eszközeidet, ami nem használ nekik. Elveszíthetik a formájukat , ha a gépbe teszed őket!

Vágódeszka, ha fából van

Az előbbi okból ezeket még inkább ajánlatos kézzel mosogatni. Jártunk már úgy, hogy a bambusz vágódeszka darabjaira hullott a mosogatógépben…

Porcelán családi örökség

Ne tedd be a gépbe, már csak azért sem, mert az elődeid mérgesek lennének! De a nagyobb baj, hogy a minták és aranyozások lekopnak a gépben!

5 PRAKTIKUS TIPP, AMIT IMÁDNI FOGSZ TAKARÍTÁSKOR

Fokhagymanyomó

Ennek legfőbb oka, hogy nem képes a mosogatógép az apró lyukakba ragadt maradékot eltávolítani és amint kész a mososgatás, a gépben átható fokhagymaszagú lesz minden. Minden, ami amúgy tiszta lett!

Termoszok

Ha a rétegek közé víz kerül, oda a hőtartó hatás! Vannak ugyan mosogatógépbe tehető termoszok, de mindenképp tájékozódj, mielőtt tönkretennéd valamelyiket!

10 TAKARÍTÁSI TRÜKK LUSTÁKNAK