Ez a vlogger azért hagyta abba a szőrtelenítést, mert nem óhajt megfelelni egy torz, szexista kettős mércének

Eörsi Sarolta

A 20 éves bodybuilder lány videójában arról is lerántja a leplet, hogy a szőrtelen női test iránti elvárás a borotvagyártók tudatos kampányának köszönhető.

A testszőrzet az égvilágon semmilyen problémát nem jelent: nem fáj, nem okoz betegségeket, nem kellemetlen, mégis ciki, mi több, sértő, ha van. Mármint egy nőn. A férfi testszőrzete meg nem zavar senkit.

Olvasd el ezt is!
Továbbgyűrűzik a hollywoodi trend: 20 százalékkal kevesebb fiatal szőrteleníti a hónalját, mint 3 éve

Morgan Mikenas videoblogger egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy nem szőrtelenít tovább, és most a New York Post videoriportot készített vele a több darabból álló videósorozata után, amit maga tett ki a Youtube-ra.

Morgan elmondja, hogy már gyerekkorában cikizték a szőrös lába miatt, ezért amikor borotválni kezdte a lábát, "nőiesnek" érezte magát. És amikor abbahagyta, rájött, hogy még jobban is érezheti magát: szabadnak, függetlennek mindenfajta elvárástól. A videóban rámutat arra is, hogy az epilálás divatját a borotvagyártók hozták be, akik a reklámjaikban megszégyenítették a szőrös lábat.

Úgy érzem, a borotválkozás a férfiak dominálta kultúra egy eszköze, amiben élünk. A magam részéről tudatosan szeretnék olyan döntéseket hozni, amelyek az én céljaimat szolgálják

- magyarázza Morgan.

Egy másik videóban azt is kifejti, hogy

elsősorban azért hagytam abba, mert olyan sok időmet vette igénybe

-

...és hozzáteszi, hogy amióta nem borotválja, sokkal lágyabb lett a szőrzete, kevésbé viszket és irritál.

Az alábbi galériában megcsodálhatod Morgan szelfijeit, amelyek egyébként arról is tanúskodnak, hogy a 20 éves lány szorgalmasan bodybuildingezik:

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ez a vlogger azért hagyta abba a szőrtelenítést, mert nem óhajt megfelelni egy torz, szexista kettős mércének

refinery29.com