5 jel, hogy csak azért nem fogysz le, mert túl keveset eszel

Getty Images
Birta Brigi

Ha már szinte koplalsz, mégsem mozdulnak a kilók, az is lehet a baj, hogy annyira keveset eszel már, hogy a tested mindent elraktároz, annyira kiéhezteted!

Olvasd el ezt is!
Csak ezt a 4 kifejezést kell tisztába tenni, hogy végre lefogyj

Állandóan az evésre gondolsz

Oké, tudjuk, hogy amúgy is sokan gondolunk finomságokra gyakran, de ha tényleg más sem jár a fejedben, akkor valamire nagyon szüksége van a szervezetednek, amit nem adsz meg neki. Fokozatosan érdemes visszaépíteni az adagokat, kezdd sovány fehérjékkel és rostdús táplálékokkal.

Konkrét étkezések maradnak ki

Ha úgy próbálsz kalóriát spórolni, hogy kihagyod a reggelit vagy mondjuk a vacsorát, talán az első napokban sikeres leszel, de aztán hízásba csap át a folyamat. Mert a tested mindig arra lesz felkészülve, hogy nem tudhatja mikor kap újra ételt, ezért amikor jut neki egy kevés, minden fölösleges dolgot is elraktároz. Ezért fontos, hogy nagyjából mindig ugyanakkor egyél, kis adagokat, kb. 3 óránként.

Olvasd el ezt is!
A bikiniforma 5 alabszabálya - Simon Szimonetta fitneszedző segít, hogy szuper formába lendülj!

Rendszertelenné válik a menstruációd

Ha túl kevés kalóriát fogyasztasz, a hormonrendszered is összezavarodik, ennek köszönhetően kimaradhat a menzeszed, esetleg össze-vissza jön meg. A rendszeres, kiegyensúlyozott táplálkozás viszont viszonylag gyorsan helyrerakhatja!

Mindenki irritál

Minden és mindenki idegesít, folyton felkapod a vizet, és nem érzed magad jól a bőrödben. Egyszerű a képlet, nem kapsz elég üzemanyagot, ettől csökken a koncentrációs képességed, feszülté válsz!

Már az edzés gondolatától is beálmosodsz

Ha az alapvető szükségletek fenntartásához is kevés az általad bejuttatott energia, akkor az edzéseken sem tudsz jól teljesíteni, ha egyáltalán eljutsz. Kell a kalória és a szénhidrát is a jó teljesítményhez.