Zöldséget a zabkásába? Próbáld ki, és nyomban beleszeretsz: íme 3 tuti recept!

Menyes Barbi

Rajongsz a zabkásáért, de általában édesen fogyasztod? Itt az idő, hogy változtass!

Olvasd el ezt is!
Na ne! Biztosan hízni fogsz, ha így fogyasztod a zabkását, akkor is, ha alapból nagyon egészséges

Méz, fahéj, gyümölcs, egy kis kókuszreszelék – netán te is erre voksolsz, ha szóba jön a zabkása? Jól teszed, ez ugyanis egy teljes értékű, szuperegészséges reggeli, ám itt az ideje kilépni kicsit a komfortzónádból, és bevetni pár zöldséget – hidd el, velük is mennyei lesz a zabkása!

Kezdőknek

Ha épp csak ismerkedsz a zöldséges zabkása gondolatával, válasszd a cukkinit az egyik hozzávalónak! Ez a zöldség vitaminokban gazdag, tavasszal abszolút szezonja van, és elég semleges izű ahhoz, hogy akár édesen is elkészítsd vele a kásádat. Főzd meg 10-15 percig vízben vagy magtejben a zabpelyhet, közben apríts finomra egy kisebb cukkinit. Ha megfőtt a zab, édesítsd a szokott módon mézzel vagy kedvenc édesítőddel, adj hozzá 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaóport, és mehet bele a cukkini. Ehhez remekül passzolnak a bogyós gyümölcsök, és ha van otthon, keverj bele egy kis málnát vagy áfonyát!

Olvasd el ezt is!
Legyen ütős és energiadús: ennél jobb reggelivel te sem indíthatod a napot!

Középhaladóknak

Az isteni, avokádós-kelkáposztás zabkását garantáltan imádni fogod: az avokádótól krémes, a kelkáposztától friss lesz a végeredmény! Amíg főzöd vízben, hintsd meg egy csipet sóval a zabot, botmixerrel törj össze egy fél avokádót olívaolajjal, sóval, borssal és egy kis chili pehellyel. Majd egy nagyobb kelkáposztalevelet apríts fel egészen pici darabokra. Ha megfőtt a zab, keverd bele az avokádót és a káposztát is, és akár meglöttyintheted egy kis citromlével, és megszórhatod pirított dióval is. Nyami!

forrás: Spry Living

Haladóknak

Zabkása abszolút sósan, sajttal, gombával, zöldséggel: nem csak reggelire, de ebédre is mennyei választás! Először alaposan főzd meg a zabot kétszeres vízben, közben egy kis olívaolajon pirítsd meg egy fél fej apróra vágott vöröshagymát, és mielőtt kicsit megpirulna, dobj hozzá 1 gerezd zúzott fokhagymát. Végül a hagymára dobd rá a megpucolt és vékonyra vágott 20 dekányi gombaszeleteket, és hagyd, hogy picit megpiruljon. Ha megfőtt a zab, reszelj bele 15 deka gauda sajtot és adj hozzá egy kis kakukkfüvet, majd mehet hozzá a kész gomba és a hagyma. Dobd fel egy kis olívaolajal, és sóval, borssal ízesítsd ízlésed szerint. Ehhez a zabkásához jól megy még bármiféle pirított tavaszi zöldség sőt, akár, egy kis garnélarákkal is kipróbálhatod!Istenien hangzik, ugye?

Tudtad?


A JOY-Napok alatt a DM üzletekben már a 0. napon, azaz május 11-én is kedvezményesen vásárolhatsz!