Legyen ütős és energiadús: ennél jobb reggelivel te sem indíthatod a napot!

Getty Images
Menyes Barbi

A reggeli a nap talán legfontosabb része, így nagyon nem mindegy, mivel töltöd fel ilyenkor a testedet! A következő 4 étel mind szuper választás a napindításhoz!

Olvasd el ezt is!
Így fogyhatsz a leggyorsabban, még a biztonságos keretek között maradva

Klasszikus zabkása felturbózva

A zabkásánál tényleg nincs jobb reggeli: pillanatok alatt elkészül, rostban és energiában gazdag, és a szuper benne az, hogy úgy ízesíted, ahogy csak akarod. Mindössze egy dologra kell figyelned: ha feleslegesen túltolod az ízesítést, a cukrot és ezeket a dolgokat, akkor hízlalni fog. Maradj a klasszikus receptnél: a vízben vagy magtejben főtt zabkását dobd fel egy kis chia maggal, mézzel, egy fél marék aszalt gyümölccsel! Isteni lesz, energiadús és egészséges!

forrás: GettyImages
Olvasd el ezt is!
Egy laza kis főzés? - Köleslepény

Kuszkusz, nem csak köretnek!

Ezt a köretfélét általában húsok mellé vagy zöldségekkel tálalják, de enyhén édeskés íze miatt reggelinek is mesés, méghozzá édesen! Ráadául a szervezetnek is jót tesz: rostban és szelénben nagyon gazdag, nincs benne zsír és cukor, sőt, a szívműködésre is pozitívan hat. Készítsd el kókusztejjel, egy leheletnyi mézzel, kókuszreszelékkel és egy kis aszalt baracckal, és biztos, hogy függő leszel!

Olvasd el ezt is!
5 reggeli szokás, aminek a következménye hízás lehet

Ha nem vagy annyira édesszájú...

Akkor bizonyára szívesen indítod a napot egy finom müzlivel, amit pedig miért is ne készítenél el te magad? Egy pohár natúr joghurtot keverj össze egy kis tönkölybúza reggelizőpehellyel, ezt dobd fel egy fél marék aszalt áfonyával, a tetejére pedig reszelj 1-2 kocka magas kakaótartalmú, jó minőségű étcsokit! Nyammi!

A kenyér is jó ötlet!

Természetesen a klasszikus reggeli is lehet egészséges, csak az nem mindegy, miből készíted a szokásos szendvicsedet. Lehetőleg válassz teljes kiőrlésű lisztből vagy rozsból készült kenyeret, akár kétszersültet: a lényeg, hogy a rosttartalma magas legyen. Mehet a szedvicsbe egy kis csirkemellsonka, pár karika uborka, egy kis feta vagy mozzarella sajt - ezeknek a zsírtartalma nem magas.

Ne feledd: reggelizni nagyon fontos, a lényeg a jó alapanyagokban és a mértékletességben rejlik!

forrás: GettyImages

Tudtad?


A JOY-Napok alatt a DM üzletekben már a 0. napon, azaz május 11-én is kedvezményesen vásárolhatsz!