5 reggeli szokás, aminek a következménye hízás lehet

Europress
Kata

Egy ideje már fogyókúrázol és sportolsz, mégsem történik semmi? Lehet, hogy megtaláltuk az okát!

Előfordul, hogy mindent megteszünk azért, hogy karcsúbb legyen az a derék és sportosabbá váljon megjelenésünk - egy idő után azonban mégsem történik semmi. Hiába felejtetted el ugyanis a nasikat és tolod a teremben minden nap, ha reggel valamit elrontasz. Összegyűjtöttük azokat a reggeli szokásokat, melyek hízáshoz is vezethetnek.

1. Túl sokáig alszol

A kevés alvás azért nem jó, mert a szervezet kortizolt termel, amitől éhes leszel. A túl sok alvás pedig azért káros, mert növelheti a testtömeg-indexet. Hosszú távon ne aludj mindig 10 óráknál is többet, inkább maradj meg az egészséges 7-8 óránál.

2. Sötétben készülődsz

Amikor reggel csak kikecmeregsz az ágól és vaksötétben szeded össze magad, nehezen indul be az anyagcseréd, mert a tested azt hiszi, még aludni kéne. Ahogy ébren vagy, kapcsold fel legalább a villanyt, vagy húzd fel a redőnyt és akár nyisd ki az ablakokat. Ettől gyorsabban beindul a szervezet, és a felesleges anyagokat is gyorsabban bontja le.

3. Nem ágyazol be

A kutatások azt mutatják, hogy akik reggel beágyaznak, azok rendezett ágyba fekszenek este, amitől sokkal jobbat lehet aludni. És mint azt tudjuk, a pihentető alvás fél egészség, ami az egész testedre jó hatással van.