Tuti, hogy nem így állsz neki sportolni: Ez az, amit minden egyes edzés előtt meg kellene tenned!

Menyes Barbi

Te is szánsz erre pár percet edzés előtt?

Gyakran sportolsz, rendesen be is melegítesz mozgás előtt, de úgy érzed, itt az ideje, hogy kicsit jobban rákészülj az edzéssel töltött óráidra? Ha tényleg érdekel a tested, szerezz be egy habszivacs – ismertebb nevén SMR – hengert. Ez a más néven foam rolling nevű technika nem teljesen újkeletű dolog, de itthon mostanában kezd egyre népszerűbb lenni az edzőtermekben.

A lényege az önmasszírozás: egy ilyen henger arra hivatott, hogy alaposan átmasszírozza az izmokat, a feszes, beállt területekre megfelelő nyomást gyakorolva pedig úgy hat a testedre a hengerezés, mintha masszőrnél járnál.

forrás: cause fitness

Ezért is érdemes a bemelegítés után kicsit átlazítani az izmokat hengerrel: csökken ugyanis a bennük lévő fesztültség, sokkal lazábbak lesznek, így a gyakorlatokat könnyebben végre tudod hajtani, ráadásul a testedet is óvod a sérülésektől.

Ha teheted, szerezz be egy ilyen eszközt, és edzés előtt görgesd át vele magad, különös tekintettel a combokra, vádlira, farizmokra és a karokra. Hidd el, a hatás nem marad el!

Ha pedig esetleg nyomot hagy a bőrödön a hengerezés, és feltűnik 1-2 kék folt, ne izgulj: a test hamar megszokja ezt a technikát is!