Törődj bele: nem a felülésektől lesz lapos a hasad!

Menyes Barbi

Ahogy közeledik a nyár, egyre jobban akarjuk azt a fránya lapos hasat. De nem mindegy, mivel szeretnéd elérni!

Te is azok közé tartozol, akik számára a hasizomgyakorlat egyet jelent a végtelen mennyiségű felüléssel? Az eredmény azonban valahogy mégsem az, amire vágysz? A világhírű fitneszguru, Nicola Addison edzi többet között az álomtestű Elle MacPhersont is - ő jól tudja, mi kell a tökéletes, izmos, lapos hashoz. Érdemes kipróbálni a tippjeit!

Nicola szerint a lapos has három dolgon múlik, ez pedig a súlyzós edzés, a planking és – kitaláljátok? Hát persze, hogy az étkezés!

Olvasd el ezt is!
Nagyon, de nagyon fontos üzenete van a fitneszmaminak: egyetértesz vele?

„Mindegy, mennyire erősek a hasizmaid, azokat valamennyi zsír szinte biztos, hogy borítja, ami eltakarja az izmokat. Sajnos akármennyire is szeretnénk, a felülés ezt a zsírt sosem fogja eltüntetni a hasunkról – mindegy, mennyit végzünk el belőle”

-

– mondja a fitneszguru, aki szerint azonban a következő 4 dolog viszont igenis beválik.

Építs izmokat!

Lehet, hogy unalmasnak véled a konditermi edzést, viszont ezt is be kellene iktatnod az edzéstervedbe. Hogy miért? Hát az izomépítés miatt, a testben ugyanis minél nagyobb az izom aránya a zsírhoz képest, annál gyorsabb az anyagcsere.

Keverd az edzéseket!

Bizonyított tény, hogy a súlyzós edzések 15 százalékkal növelik az alapanyagcserét. Viszont az is fontos lenne, hogy váltogasd a gyakorlatokat, és dolgoztasd meg a lehető legtöbb izomcsoportot, izmot és ízületet!

Olvasd el ezt is!
2 gyakorlat az edzéseid végére, hogy kockásabb legyen a hasad

Planking

Nagyon lényeges a haránt hasizmok edzése, ha ugyanis ez a terület erős, az a hátizmokat is védi. A planking erre az egyik legjobb statikus gyakorlat – iktasd be az edzéstervedbe!

Nézd meg, mit eszel!

Sajnos edzés ide vagy oda, a lapos has a konyhában kezdődik, és ha sok édességet, fehér lisztes ételt, felesleges szénhidrátot és előre csomagolt ételt fogyasztasz, akkor egy ideig bizony csak álom marad. Vedd ki a cukrot, a lisztet az étrendedből, egyél magas fehérje tartalmú ételeket, sok zöldséget, és ha mellette még helyesen is edzel, a végeredmény biztosan látványos lesz!