Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Állandóan szorongsz, és nem érzed jól magad a bőrödben? 8 tipp, amit változtass meg a hálószobádban!

Menyes Barbi

A stressz és az idegesség könnyen tönkreteheti a napodat, ám néhány apró trükkel segíthetsz a dolgokon!

Mindegy, hogy milyen a lakásod, elvileg a hálószoba az a hely, ahová nyugodtan visszavonulhatsz és ahol mindig képes vagy megnyugodni, ellazulni. Sok esetben azonban nem is hinnéd, milyen apró, de fontos dolgok befolyásolják azt, hogy itt sem az igazi minden. A következő 8 tippet érdemes kipróbálni!

Óvatosan a fénnyel!

Ha túl sok vagy túl erős a fény a hálóban, akkor bizony hamar ideges lehetsz és feszült, és könnyen lehet, hogy a káosz is eluralkodik rajtad. Törekedj arra, hogy ezen a helyen csak kellemes, kicsit akár sejtelmes legyen a lámpák fénye: ettől garantáltan megnyugszol majd!

A színek ereje

Rajongsz a pinkért, a zöldért, a sárgáért? Szuper, a hálószobában ugyanis fontos, hogy megjelenjenek azok a színek, amelyek jó kedvre derítenek bármikor. Bár a pasztellszínek híresek a nyugtató hatásukról, ha vannak olyan élénk árnyalatok, amikről tudod, hogy megnyugtatnak és boldoggá tesznek, akkor bátran használd őket a hálóban is!

Találd meg a tökéletes ágyat!

Egy rémes nap után mégis ki akarná olyan ágyban álomra hajtani a fejét, ahol cseppet sem érzi jól magát? A rossz alvás ugyanis nem csak depresszióssá és ingerlékennyé tehet, de a testnek sem tesz jót. Ne az ágy, a matrac legyen az, amin spórolni akarsz: ezeket nem hónapokra, hanem hosszú évekre vásárolod!

Kell egy éjjeliszekrény is!

Nincs annál bosszantóbb, mikor fel kell állni az ágyból egy korty vízért, a telefontöltőért, és a kedvenc könyved is becsúszott az ágy alá. Egy kicsi, de praktikus éjjeliszekrény remek szolgálatot tesz, és magadat is megkíméled a felesleges stressztől!

Egy pihe-puha szőnyeg

A szőnyeg nem csak azért kell a hálóba, mert melegebb hatást kelt, mint mondjuk a parketta! Talán banálisan hangzik, de a reggeli felkeléskor az első érzetek igenis meghatározzák a nap további részét: a csupasz talpunkat pedig persze, hogy jobb egy pihe puha szőnyegre tenni hajnalban, mint a hideg fára!

Csend: igen vagy nem?

Természetesen lefekvéskor csendre van szükség, de nem mindegy, milyenre. A legtöbb ember bizony feszült lesz a túl nagy csend miatt, ilyenkor ugyanis elkezd zakatolni az agyunk a problémákon, megoldandó dolgokon. Figyeld meg, hogy lefekvés előtt inkább vízcsobogást, madárcsicsergést, vagy a tenger morajlását hallgatod – sokkal jobban ellazítanak ezek a „zajok”, mint a síri csend.

Tarts rendet!

Természetesen jobb érzés egy rendezett lakásban élni, ám ha valamiért úgy alakul, hogy bizony rendetlenség marad estére, ügyelj arra, hogy legalább a hálószobában legyen harmónia. Hiába érzed úgy, hogy jól viseled a kupit, az egymásra dobált holmik, a földön heverő cipők és jegyzetek bizony tudat alatt feszültebbé tesznek, mint kellene!

Illatok

Ha nem vagy allergiás az illatokra, akkor egy friss, nem túl erős illatú virágcsokor vagy aromaterápiás olajok is megnyugtatnak lefekvés előtt. A levendula például ellazítja az idegeket, a vanília csökkenti a vérnyomást, a rózsaillat pedig tudat alatt segít felidézni a boldog pillanatokat. Próbáld csak ki!

A kereséshez kezdj el gépelni!