Ez történik a szervezetedben, ha kihagyod az edzést

europress
Joy.hu

Ez történik, ha az izzasztó edzések helyett a punnyadást választod, s ennyi időbe tellik mindezt visszaállítani:

Olvasd el ezt is!
4 vicces feladat páros futóedzésekhez

1. A vérnyomásod az egekbe szökik
A hatás szinte azonnali: a vérnyomásod mindig magasabb azokon a napokon, amikor nem mozogsz. A vérerek már két hét után alkalmazkodnak az ülő életmódhoz és felnyomják az értékeidet, derül ki a PLoS friss tanulmányából.
Egy hónapon belül a merev artériák és vénák olyan vérnyomásértékekhez juttatnak, mintha sose sportoltál volna, mondja a szerző Linda Pescatello, Ph.D., a Connecticut Egyetem tudósa.
Fordítsd visszájára: az egész forgatókönyv megfordul, amit elkezdesz újra dolgozni. A vérnyomás aznap már lecsökken egy kicsit, egy héten belül a vérerek újból hatékonyan működnek. Egy-két hónap elteltével az edzéssel karbantartott érrendszer rugalmasabb lesz, a vérnyomást tartósan lecsökkentve, mondja Pescatello.

2. Megnő a vércukorszint
Normál esetben a vércukorszint étkezés után emelkedik, majd lecsökken amikor az izmok és egyéb szöveteknek energiára van szüksége. Azonban 5 napos tétlenség után az evés utáni magas értékek ehelyett ugyanúgy maradnak, mondja egy mostani, a Medicine & Science in Sports & Exercise-ban megjelent tanulmány.
Ha ülve maradsz, a vércukorszint folyamatosan kúszik felfelé, szív- és cukorbetegség kockázatát okozva, mondja a tanulmány társszerzője James Thyfault, Ph.D., a Missouri Egyetemről.
Fordítsd visszájára: már 1 hetes rendszeres testmozgás jelentős mértékben csökkenti az étkezés után felívelő cukorszint mértékét, még azoknak is, akik 2.típusú diabéteszben szenvednek, mondja Thyfault.

A cikk folytatásáért kattints ide.