Itt a kesutej, a legújabb egészséges menőség!

Europress
Birta Brigi

Az utóbbi években sokan rákattantak a növényi tejekre, eddig a rizs-, mandula- és zabtej hódított, de újabban egyre többen esküsznek a kesutejre. Vajon csak egy újabb hóbort, vagy tényleg jobb, mint a többi?

A kesutej nagyon hasonló a mandulatejhez, az édesítetlen változata alacsony kalóriatartalmú, de egy bögrényi csupán 5 kcal-lal tartalmaz kevesebbet, mint a mandula. Zsír, és egyéb tápanyagtartalmuk is egyforma, nagyjából ugyanannyi A-,E-,D- vitamint és kalciumot rejtenek magukban. Ami miatt mégis közkedveltebb, az az, hogy sokkal enyhébb, semlegesebb íze van, így a kávé vagy a smoothie-k eredeti ízét nem veszi el.

Olvasd el ezt is!
Jéghideg latte recept mandulatejjel

Ami pedig egy bónusz mellette, hogy házilag nagyon könnyű elkészíteni, míg a mandulatej kifejezetten macerás. Ezzel csak annyit kell tenned, hogy beáztatod a magvakat, majd vízzel összeturmixolod. Jól hangzik, ugye?