Pizza, ami egészséges? Naná!

Europress
Birta Brigi

Azoknak sem kell lemondani erről a finom ételről, akik szeretnének egészségtudatosan étkezni!

TV2 TestŐr című műsorában legutóbb többek között ezt a témát is körbejárták. De szó esett még a nyaralásról, a lekvárfőzésről a gyógyvizekről is!

Pihenj-gyógyulj!

Magyarország természeti adottságai egyedülállóak, ha a gyógyvíz készletünkről van szó. Nem is gondolnánk, hogy az ízületi betegségeken túl, egy törés utáni rehabilitációban, de a pajzsmirigy rendellenességben is jól alkalmazhatók a gyógyvizeink.


Variációk málnára

A reggeli lekváros kenyér talán már unalmas, mert mindig ugyanaz a kétféle lekvár van az asztalon. Ha szeretjük az ízek sokféleségét, akkor próbáljunk ki minél több lekvár receptet. Eláruljuk, hogy ha málnát főzünk, akkor mivel párosítva, a legkellemesebb és mitől lesz igazán különleges. Mindezt mi 15 perc alatt elkészítettük.


Egészséges a pizza?

Veisz Viktor elmerül egy élménypark lehetőségeiben családjával, egy hosszú kimerítő fellépésekkel teli hétvége előtt. Az ugráló park és a gokartozás után, éhesen betérnek, egy pizzára. Mi pedig elmondjuk, hogy honnan ered, és mitől is egészséges az egyszerű olasz pizza.


Fő a változatosság!

Itt Európában az éves pihenést a szabadságok nagy részét nyárra időzítjük, éghajlati adottságaink miatt. Pedig a pihenés, ellazulás alapja a hely vagy a napi rutin megváltoztatása! Paradoxonnak tűnik, az az állítás, hogy változtassunk helyet és máris pihenhetünk, pedig nem is gondolnánk, hogy a hely vagy helyszín változtatás segít igazán minket az alapos pihenésben.


Űrbéli ételek

A zacskós hús kifejezés talán nem túl bizalom gerjesztő, de ha arról beszélünk, hogy van olyan konyha technológia, amivel nem kell olajban kisütni a húsok, zöldségek vitamin tartalmát, akkor már sokkal érdekesebbé válik. És mindez hogyan került a konyhába? Egészen pontosan: sokáig kutatták, hogy az asztronautáknak hogyan tudnák lecserélni a konzerv ételeiket.


Nagyanyáink hogy csinálták?

„A Nagyi tejben áztatta és csak utána mosta ki…” A Nagyi mindig tudta, hogy mit mivel kell el és kitakarítani. Ma a vegyszerek mellett, egyre többen térnek vissza nagyanyáink receptjeihez, különböző okokkal, nagy számban bőr és egyéb allergiás betegségek miatt. Ezért fontos, hogy a nyarunkat sem keserítse meg egy allergiás roham, amit a szálloda klórban áztatott ágyneműjétől kaptunk.


Stressz nyaralás?

Ne stresszelj, nyaralj! A mai élet stressz faktora sokunk számára, nagyobb, mint hogy egy nyaralás alkalmával meg tudjon szünni, az egész éven át tartó stresszünk. Mégis vannak megoldások a stressz enyhítésére, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Lazulj el!


Csillagokat nézve

Az egyik legromantikusabb filmszerű képünk a tengerparti lassított futás ahol a lobog kieresztett hajunk és kedvesünk izmosan, lebarnultan fut felénk. ugye? Mindenkinek megvan. A másik kedvelt jelenetünk a kedvessel a csillagok szemlélése egy nyári estén. Mindezt megtehetjük bármikor, persze nem bárhol. indulás a Zselici hegységbe!