Ez a vitamin segít a szorongás ellen

Joy.hu

Nem tudsz megnyugodni? Lehet, hogy hiányod van belőle!

A szorongásos tüneteket általában nem egyetlen tényező váltja ki, éppen ezért kezelésükhöz is összetett terápia kell A legtöbb szakértő a beszédterápia mellett életmódbeli változtatásokra is esküszik.

Ma már egyre több kutatás támasztja alá, hogy a niacin – vagy más néven B3-vitamin –, amely nélkülözhetetlen a DNS épségének megőrzéséhez és a megfelelő energiaháztartáshoz, szerepet játszik a stresszhormonok egyensúlyában is.

Ráadásul a B3-vitamin szó szerint ellazít, mivel hozzájárul, hogy az izmokat ellátó erek csak akkor húzódjanak össze, amikor tényleg szükséges. Ez a vérnyomásnak és a koleszterinszintnek is jót tesz.

A Biochemical, Physiological and Molecular Aspects of Human Nutrition című szakfolyóiratban le is írták, hogy a niacin javítja a vérkeringést és serkenti azoknak a hormonoknak a termelődését, amik segítenek ellazulni – így az alvást is megkönnyíti.

Nőként napi 15 mg-ra van szükséged belőle, amit elsősorban húsból, májból, élesztőből, hüvelyesekből, karalábéból, paradicsomból, mogyoróból és hüvelyesekből fedezhetsz.


Ugye, eszel belőlük eleget?

Olvasd el ezt is!
5 táplálkozási tipp szorongás ellen