Ez a legjobb reggeli, ha le akarsz fogyni

Joy.hu

Talán meglepő, de nem tojás, és nem is zabkása…

Egy friss kutatás szerint a fehérjében gazdag tejtermékek adják meg a legnagyobb löketet az egészséges karcsúsodáshoz anélkül, hogy éhezned kellene.

A proteindús fogásokról régóta tudjuk, hogy segítenek a vércukorszint kiegyensúlyozásában, illetve tartósabb teltségérzetet biztosítanak.

Az izraeli Tel Aviv-i Egyetem munkatársai most arra vállalkoztak, hogy összehasonlítsák a különböző fehérje- és szénhidráttartalmú reggeli alternatívákat.

Három csoportra osztották az önként jelentkezőket: az egyiknek a tagjai magas fehérjetartalmú tejtermékes reggelit kaptak, a másodiknál szójás, tonhalas vagy tojásos proteinforrás volt az étlapon, a harmadik pedig a megszokottnak mondható, szénhidrátban gazdag reggelit kapta.

12 hét alatt a tejtermékes csoport tagjai mindenféle életmódbeli változtatás nélkül fél kilót fogytak, a többi fehérjés ennél valamivel kevesebbet adott le, míg a szénhidrátosok feleennyit sem.

A szakértők úgy vélik, hogy a tejtermékekben – például a görög joghurtban – lévő savófehérje segít az ghrelin nevű éhséghormon szintjének csökkentésében.


Te vevő vagy az ilyen reggelire?

Olvasd el ezt is!
Kortyold reggelire a lapos has smoothie-t!