Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Tényleg hiányzunk a kutyánknak?

Facebook
Twitter
Pinterest

A legtöbb kutyás nem nagyon szereti egyedül hagyni otthon a kutyáját hosszabb időre, mert lelkiismeret furdalása van. Hiányzik neki a kutyája és úgy gondolja, hogy a kutyájának is hiányzik Ő. De vajon tényleg képesek a kutyák a hiányérzetre? Vajon tényleg hiányzunk nekik? Vagy ez is csak egy olyan emberi dolog, amit megróbálunk ráhúzni a kutyákra?

" width=

professzor szerint, igen : a kutyának hiányzik a gazdája amikor nincs vele. A professzor két éven keresztül vizsgálta a kutyákat MRI készülékkel, hogy jobban megismerje agyuk működését.A kutyák végig ébren voltak a vizsgálat alatt, legelőször az volt a nagy feladat és kihívás, hogy megtanítsák a kutyáknak, hogy ébren is maradjanak annyira mozdulatlanul, hogy értékelhető MRI adatokat tudjanak nyerni a vizsgálatokból. Két kutyával kezdték a kísérletet, Callie-val és McKenzie-vel, a border collieval. Megtanulták felismerni a kézi jeleket, az egyik kézjelhez jutalomfalat is társult. Az MRI viszonylag hamar elkezdett jeleket mutatni az agyban a jutalmazós kézjelre. De ez csak a kezdet volt.

Arra is keresték a választ, hogy miként reagál a kutyák agya az egy háztartásban élő különböző emberekre. Az MRI-ben lévő kutyákkal megszagoltatták a kutya saját szagát, egy ismerős és egy ismeretlen emberét, valamint egy ismerős és egy ismeretlen kutyáét. Az eredményeket még nem publikálták, de a professzor szerint áttörést értek el a kutyák érzelmeinek vizsgálatában és bizonyítékot találtak rá, hogy a kutya igenis SZERETET érez a gazdája iránt, jobban mint a saját kutyatársa iránt. Ez a felismerés további kutatásokra késztette a professzort: vajon a kutyák akkor is szeretnek bennünket, ha otthagyjuk őket valahol? Hiányzunk nekik? Van a kutyáknak egyáltalán időérzékük? 2011-ben Therese Rehn és Linda Keeling végeztek ilyen irányú kutatásokat, és arra jutottak, hogy a kutya 2 óra távollét után sokkal nagyobb hévvel örül a gazdájának mint 30 perc után. Ugyanakkor nem volt különbség 2 és 4 óra között. Tehát a kutya különbséget tud tenni 30 perc és 2 óra között, de hogy még tovább tart e az időérzékük, arra nem találtak választ.

Dr. Gregory S. Berns 2013-banmegjelent egy könyve: How Dog Love Us (Hogyan szeretnek minket a kutyák), melyben a több éves MRI vizsgálatok eredményeit teszi közzé és nagyon érdekes dolgokat mutat és bizonyít be a kutyák érzelmi világáról. Sajnos magyarul nem kapható (legalábbis én nem találtam sehol) de eredeti nyelven innen rendelhető: LINK

Forrás:


Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Viaszba öntötték Palvin Barbit – Most a catwalkozást is megtanulhatod a szupermodelltől a Madame Tussauds Budapestben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Kép

Sztárok, akik 2024-ben lesznek 60 évesek - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép

Vilmos kegyetlenül szakított Katalinnal - Híres szerelmi történetek, amik óriási hullámvölgyeket is túléltek

A sztárvilág újra és újra szolgáltat számunkra szaftos, vicces, megbotránkoztató vagy éppen durva pletykákat, a sztárpárok kapcsolatai pedig még annál is többet.

Kép

A hirtelen hasi hízás 5 oka: súlyos betegséget is jelezhet

Bárkivel előfordulhat, hogy egy lazulós hétvége alatt kicsit többet eszik a szokásosnál, ezért felszalad rá 1-2 kiló. De ha ennél is többet hízol rövid időn belül, azonnal fordulj szakemberhez!

Kép

10 híres meleg férfi, aki nőt vett feleségül

Több olyan meleg hírességről is tudni, akik bizony szexuális beállítottságuk ellenére egy nőt vettek először feleségül.

Kép

Jobb, ha odafigyelsz! Sokan nem tudják, pedig EZÉRT is 3 bűntetőpont járhat az utakon!

Azt gondolod, hogy tényleg minden KRESZ-szabályt tökéletesen betartasz? Nos, akad egy, amiről sokan hajlamosak elfelejtkezni. Közéjük tartozol?

Kép

10 étel és ital, amit a neurológusok messziről elkerülnek: komolyan károsíthatja az agyad

Vannak olyan ételek és italok, amelyek súlyosan károsíthatják az agyunkat, ezt pedig mindenkinél jobban tudják a neurológusok.