Tényleg hiányzunk a kutyánknak?

B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

A legtöbb kutyás nem nagyon szereti egyedül hagyni otthon a kutyáját hosszabb időre, mert lelkiismeret furdalása van. Hiányzik neki a kutyája és úgy gondolja, hogy a kutyájának is hiányzik Ő. De vajon tényleg képesek a kutyák a hiányérzetre? Vajon tényleg hiányzunk nekik? Vagy ez is csak egy olyan emberi dolog, amit megróbálunk ráhúzni a kutyákra?

" width=

professzor szerint, igen : a kutyának hiányzik a gazdája amikor nincs vele. A professzor két éven keresztül vizsgálta a kutyákat MRI készülékkel, hogy jobban megismerje agyuk működését.A kutyák végig ébren voltak a vizsgálat alatt, legelőször az volt a nagy feladat és kihívás, hogy megtanítsák a kutyáknak, hogy ébren is maradjanak annyira mozdulatlanul, hogy értékelhető MRI adatokat tudjanak nyerni a vizsgálatokból. Két kutyával kezdték a kísérletet, Callie-val és McKenzie-vel, a border collieval. Megtanulták felismerni a kézi jeleket, az egyik kézjelhez jutalomfalat is társult. Az MRI viszonylag hamar elkezdett jeleket mutatni az agyban a jutalmazós kézjelre. De ez csak a kezdet volt.

Arra is keresték a választ, hogy miként reagál a kutyák agya az egy háztartásban élő különböző emberekre. Az MRI-ben lévő kutyákkal megszagoltatták a kutya saját szagát, egy ismerős és egy ismeretlen emberét, valamint egy ismerős és egy ismeretlen kutyáét. Az eredményeket még nem publikálták, de a professzor szerint áttörést értek el a kutyák érzelmeinek vizsgálatában és bizonyítékot találtak rá, hogy a kutya igenis SZERETET érez a gazdája iránt, jobban mint a saját kutyatársa iránt. Ez a felismerés további kutatásokra késztette a professzort: vajon a kutyák akkor is szeretnek bennünket, ha otthagyjuk őket valahol? Hiányzunk nekik? Van a kutyáknak egyáltalán időérzékük? 2011-ben Therese Rehn és Linda Keeling végeztek ilyen irányú kutatásokat, és arra jutottak, hogy a kutya 2 óra távollét után sokkal nagyobb hévvel örül a gazdájának mint 30 perc után. Ugyanakkor nem volt különbség 2 és 4 óra között. Tehát a kutya különbséget tud tenni 30 perc és 2 óra között, de hogy még tovább tart e az időérzékük, arra nem találtak választ.

Dr. Gregory S. Berns 2013-banmegjelent egy könyve: How Dog Love Us (Hogyan szeretnek minket a kutyák), melyben a több éves MRI vizsgálatok eredményeit teszi közzé és nagyon érdekes dolgokat mutat és bizonyít be a kutyák érzelmi világáról. Sajnos magyarul nem kapható (legalábbis én nem találtam sehol) de eredeti nyelven innen rendelhető: LINK

Forrás:


Bevállalós! Palvin Barbi tetováltatta magát, és nem is akárhol!

Egy elég feltűnő helyet választott a szupermodell!

Napi horoszkóp december 15.: az Ikrek vállalják a véleményüket, az Oroszlánok nagy nyomás alól szabadulnak fel

A hét utolsó munkanapján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok mára is izgalmas üzeneteket küldtek!

Ajándékötletek az egész családnak és persze magadnak is

Pillanatok alatt kész lehetsz a shoppingolással!

Az hiszed, egyszerű? 5 hiba, amit te is tutira elkövetsz zuhanyzás közben!

Zuhanyozni egyáltalán nem olyan egyszerű (jól), mint ahogyan azt eddig hitted!

Rihanna menő összeállításokkal bizonyítja, hogy ő a street style koronázatlan királynője!

A barbadosi énekesnő manapság különösen menő trendeket visel magán!

5 egyszerű divatpraktika, ami alapjaiban könnyíti meg az életed!

Apróságokról van szó, mégis rengeteg időt spórolunk meg velük!

Így állítsd meg egyszer és mindenkorra a túlevést: 9 tipp

A legtöbb diétának és egészséges életmódprogramnak egyetlen közös hibája van a fogyasztáskutató pszichológus szerint, aki azt is elárulja, hogyan lehet azt kiküszöbölni. Kilencféleképpen.

Új részekkel tér vissza a 2000-es évek egyik kedvenc sorozata, a Szökés

Úgy tűnik, az ötödik évaddal még nem zárult le a történet!

4 mód, hogy tovább élvezd a csúcsra jutás örömeit

Ha sikerül eljutnod a csúcsra, az már szuper. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy pár másodpercnél tovább is élvezheted az orgazmust?

Eljegyzés után családalapítás: első babájával várandós Kirsten Dunst

Már itt vannak az első fotók is a színésznőről!

Napi horoszkóp december 14.: a Rákok pontot tesznek valaminek a végére, az Oroszlánok új élményekkel gazdagodhatnak

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét üzentek!

Axente Vanessa 10 legjobb videója

Az év vége felé haladva nosztalgikus hangulatba kerültünk, s nézd végig a kedvenceinket. Reméljük, sikerül megtalálnod a hozzád legközelebb álló történetet.

A kereséshez kezdj el gépelni!