Hétvégi egészségterv, hogy új erőre kapj!

Europress
Birta Brigi

Amikor az egész hetes hajtásban teljesen lemerülsz, gyorsan új erőre kaphatsz, ha betartasz pár szabályt, és energikusan élvezheted a hét végét!

Igyál rengeteg vizet: A fáradtsághoz az is hozzájárul, ha dehidratált vagy. Most még több szénsavmentes vizet igyál, mint egyébként, emeld meg az adagot fél-egy literrel is akár! Ha adsz hozzá egy kis citromlevet vagy eperpürét, még vitaminokkal is feltöltődhetsz!



Relaxálj arcmaszkban: Kenj az arcodra egy ápoló, házilag elkészíthető pakolást. Mixelj össze egy tojást joghurttal és olivaolajjal, majd pihenj vele az arcodon 20 percig. Nem csak te, de a bőröd kivirul!



Izzadj: Menj el egy ütős edzésre, mert ettől nem csak a boldogsághoromonjaid kezdenek el termelődni, de beindul a vérkeringésed, energetizált leszel!



Szundíts délután: Ha alszol csupán 30-45 percet délután, hihetetlenül feltöltődsz energiával! Használd ki a hétvégét, hiszen máskor erre úgysincs alkalmad.



Egyél vitaminokat: Készíts magadnak egy friss salátát magvakkal, különböző nyers zöldségekkel, mert így még a méreganyagokat is kiűzheted a szervezetedből!

"Sokan vagyunk a helyes táplálkozással és a sportos életmóddal úgy, hogy megpróbáljuk minden egyes lépését betartani… Viszont közbejött egy túlórázós nap, kihagysz egy edzést, otthon késő este nincs kedved már főzni másnapra. Ez minden nő életében előfordul, nincs ezzel probléma. A probléma ott kezdődik, ha ebbe a helyzetbe beletörődsz és sodródsz a mindennapokkal! Én nem tudok helyetted elmenni edzeni vagy főzni, de tudok segíteni abban, hogyan varázsolhatsz pillanatok alatt ínycsiklandozó és egészséges falatokat bármikor. Összegyűjtöttem pár olyan receptet, amit azon nyomban bevethetsz: ha átugrik a pasid egy vacsira vagy akár ha az anyósjelöltet akarod lenyűgözni. Higgyétek el, ezek tényleg beváltak már! Ide kattintva pedig egy egész testet átmozgató edzést találsz."

Recept
Elkészítési idő: 30 perc
2 személyre
Kevert saláta sült kecskesajttal
Hozzávalók
  • 18 dkg eisberg DeLuxe vagy Endívia mix
  • 1 hosszúkás francia kenyér
  • 1 rúd (18 dkg) kecskesajt (President vagy Winny)
  • 1 marék friss kakukkfű
  • 1-3 ek olívaolaj
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 6 ek olívaolaj (öntethez)
  • 2 ek vörösborecet (öntethez)
  • 1 kk mustár (öntethez)
  • só (öntethez)
  • frissen őrölt bors (öntethez)

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Mialatt a sütő melegszik, előkészítjük a kecskesajtos falatkákat. Ehhez a kecskesajtot fél centis karikákra, a francia kenyeret pedig vastagabb, kb. 2 centis karikákra szeleteljük. Majd a kenyérszeleteket sütőpapíros tepsi egymás mellé helyezzük, mindegyik szeletre teszünk a kecskesajt-korongokból is - egyet vagy kettőt -, végül egy-egy csipet, apróra vágott kakukkfűvel és néhány csepp olívaolajjal ízesítve 8-10 perc alatt megsütjük őket a forró sütőben. Ha a kenyér alul megpirult, a kecskesajt pedig felül gusztán megolvadt, készen is van.

Ezalatt a koktélparadicsom-szemeket negyedekbe vágjuk, majd egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a tálkába kanalazzuk az olívaolajat, kb. harmadannyi vörösbor ecetet meg egy kevés mustárt, aztán alaposan megsózzuk-megborsozzuk, végül pedig kézi habverővel összevegyítjük az egészet.

Előveszünk egy nagy salátástálat, és beleszórjuk a friss eisberg Endívia Mix színpompás leveleit, aztán hozzáadjuk a félretett paradicsomnegyedeket, majd jöhet a mustáros öntet.
A salátát ezután összekeverjük, tányérokra porciózzuk, és mindegyik adagra ráhelyezünk néhány sült kecskesajtos, illatozó kenyérszeletet.

A Stahl Konyhája ajánlásával!