5 furcsa dolog, ami akkor történik, ha felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával

getty images
Joy.hu

Ha az újévi fogadalmad az volt, hogy egészségesebben táplálkozol és felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával, a következő változásokkal számolhatsz.

Olvasd el ezt is!
A neten egyre népszerűbb a kék matcha - megéri kipróbálni?

A tiszta étkezés és a teljes értékű ételek fogyasztása köztudottan jó hatással van az egészségre, míg a feldolgozott ételeknek jó néhány negatív hatását ismerjük, ezért mindenképp előnyös átállni az előbbi diétára.

De pontosan mit nevezünk feldolgozott ételeknek?

“Bármilyen ételt, amelyet az előállítása során módosítottak, ezek általában előre elkészített vagy fagyasztott ételek, amelyek hónapokig is elállnak a kamrában”

- monddja Maria Weber táplálkozási szakértő.

Az étrendet akkor nevezhetjük egészségesnek, ha a lehető legtermészetesebb formájában fogyasztod az alapanyagokat. A feldolgozás során ugyanis rengeteg rost, tápanyag tűnik el a hozzávalókból, de cukor, só és akár egészségtelen zsírok is kerülhetnek hozzá.

Weber szerint a következő változások mennek végbe a testedben, ha felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával:

Olvasd el ezt is!
Érdemes IR-es futóként 160 gramm szénhidrátos diétát tartani? Szakértőnk elmondja!
Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ez történik, ha nem eszel feldolgozott élelmiszereket

Weber szerint az a legjobb, ha fokozatosan állsz át az egészségesebb étrendre, így a szervezetednek is bőven lesz ideje hozzászokni az újdonságokhoz.