5 furcsa dolog, ami akkor történik, ha felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával
Ha az újévi fogadalmad az volt, hogy egészségesebben táplálkozol és felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával, a következő változásokkal számolhatsz.
A tiszta étkezés és a teljes értékű ételek fogyasztása köztudottan jó hatással van az egészségre, míg a feldolgozott ételeknek jó néhány negatív hatását ismerjük, ezért mindenképp előnyös átállni az előbbi diétára.
De pontosan mit nevezünk feldolgozott ételeknek?
“Bármilyen ételt, amelyet az előállítása során módosítottak, ezek általában előre elkészített vagy fagyasztott ételek, amelyek hónapokig is elállnak a kamrában”
- monddja Maria Weber táplálkozási szakértő.Az étrendet akkor nevezhetjük egészségesnek, ha a lehető legtermészetesebb formájában fogyasztod az alapanyagokat. A feldolgozás során ugyanis rengeteg rost, tápanyag tűnik el a hozzávalókból, de cukor, só és akár egészségtelen zsírok is kerülhetnek hozzá.
Weber szerint a következő változások mennek végbe a testedben, ha felhagysz a feldolgozott ételek fogyasztásával:
Ez történik, ha nem eszel feldolgozott élelmiszereket
Weber szerint az a legjobb, ha fokozatosan állsz át az egészségesebb étrendre, így a szervezetednek is bőven lesz ideje hozzászokni az újdonságokhoz.