Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Ezért töröld a pasidat a Facebookon

Europress
Ezért töröld a pasidat a Facebookon
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A szakértő szerint ettől tovább tarthat a kapcsolatotok.

Ian Kerner New York-i terapeuta szerint a közösségi média egyenesen mérgező hatással vana párkapcsolatokra, hiszen „megöli a szikrát és a titokzatosságot”. Ez ellentmond annak a széles körben elterjedt feltételezésnek, miszerint a nyíltság a legfontosabb.

A szakember egyenesen úgy fogalmaz, hogy azok a párok, amelyeknek a tagjai nem látják egymás Facebook-aktivitását, sokkal több időt töltenek együtt. Az okostelefonok elterjedésével párhuzamosan ugyanis csökkent a személyes beszélgetésre szánt idő, ami vitákhoz vezethet.

Olvasd el ezt is!

A Pew Research Center friss eredményei szerint például a párok negyede akkor is hajlamos szöveges üzenetben kommunikálni, amikor mindketten otthon vannak. Ugyanilyen arányban érezték úgy, hogy kedvesük a telefonjával van elfoglalva helyettük, 8%-uk pedig már veszekedett is a netezésre fordított idő miatt.

Kerner maga egyébként törölte a Facebook-profilját, miután felismerte, hogy még a saját feleségének sem óhajt ismerőse maradni.

„Kevesebb információra és több sejtelmességre, több kiszámíthatatlanságra vágytam” – tette hozzá a terapeuta, aki a „digitális detox” kúrát akár ideiglenes jelleggel is javasolja.

Te kipróbálnád?

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!