Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A felfedezés szabadsága = egészséges fejlődés

A felfedezés szabadsága = egészséges fejlődés
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, és Szekeres Nóra műsorvezető véleménye a szabadságról, pelenkázásról...

Az édesanyák tapasztalatból tudják, hogy a kisbabák imádják a szabadság érzését. Legyen az meztelen szaladgálás a strandon vagy önfeledt lubickolás a fürdőkádban, ez a szabadság megadja a babáknak azt a lehetőséget, hogy saját maguk fedezhessék fel a világot, ami igen fontos az egészséges fejlődésükhöz. A Pampers Premium Care Pants bugyipelenka pont ezt a szabadságot és kényelmet nyújtja minden járni tanuló és a világot épp felfedezni készülő kisbabának.

Dr. Gyarmati Andrea, a Pampers gyermekorvos szakértője szerint a babák egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy szabadon fedezzék fel a környezetüket.
„A világ, az élet nagy kaland, felfedezésre vár. A kisbaba pedig, tudjuk jól, kalandvágyó.” – mondja a gyermekorvos. – „Amikor feláll és nekiindul, nagyjából 8-10 hónaposan, mindent megérint, megszagol, megkóstol és kipróbál. És nem fél semmitől sem. A szabadságra született kisbaba pedig úgy hozhatja ki a mindennapjaiból a legtöbbet, ha csak arra kell figyelnie, amit épp meg szeretne tapasztalni.”

A babák ismeretei a felfedezéseiken keresztül gyarapodnak, méghozzá a fizikai és érzékszervi interakcióik által: ahogy különböző dolgokat tapintanak a kezükkel, a lábukkal vagy éppen a szájukkal. Minél többet fedez fel egy baba, annál több inger éri az érzékeit, és annál többet tud meg a világról. A szabad mozgás megteremtésével nem csupán az emésztést könnyítjük, de más fontos fejlődésbeli előnyök kialakulásához is hozzájárulunk, mint az egyensúly, a koordináció, a koncentrációkészség, a társas nyitottság, a kreativitás vagy a függetlenség.

Szekeres Nóra néhány hónappal ezelőtt próbálta ki először az újgenerációs Pampers Pants bugyipelenkát, amikor harmadik kisbabája, Alex nekiindult felfedezni a világot. Ma pedig már csak ezt használja.
„Alex, a legfiatalabb gyermekem 7 hónapos korában kezdte el önállóan kúszva-mászva felfedezni a játszószőnyegen túli világot.” – meséli a műsorvezető. –„Hirtelen mindent elért, minden nagyon érdekes lett számára.Amellett, hogy igazi kíváncsi felfedező, aktív örökmozgó is, ezért egyre nagyobb kihívást jelentett, hogyan cseréljem ki a pelusát, mivel nem igazán volt hajlandó egy helyben maradni. Aztán megismertem a Pampers Premium Care bugyipelenkát. A pelenka szárazon tartja Alexet, és nagy kényelemérzetet ad neki, így észre sem veszi, hogy van rajta valami, és arra tud összpontosítani, ami igazán fontos. Mindezek mellett nagyon könnyű kicserélni, még akkor is, ha Ali folyton mászkál. Ráadásul számára a nap egyik fénypontja az, amikor egy szál pelusban fürdés után az ágyon hempereg. Ott aztán lehet dülöngélni, bukfencezni, új trükkökkel próbálkozni, a párnák és paplanok felfogják az esést, ezt ő pontosan tudja, és nagyon élvezi!”

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!