A nap cikke

Végre kiderült az igazság: ezért maradt el Berki Krisztián és Pamela esküvője!

Meglepő magyarázatot adott a történtekre Berki Krisztián.

Még több olvasnivaló

Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

Gal Gadot a hétköznapokban is Csodanő! Nagyon édes dolgot tett egy fiatal rajongójával

Egyre nagyobb a baj? Aggasztó hírek kaptak szárnyra Beckhamék házasságáról

Milyen fess 4 éves! György herceg szülinapi portréjától nem lehet nem elolvadni

9 életlecke, amiről sokan azt kívánják, bárcsak megtanulhatták volna korábban

10 dolog, amit csak azok érthetnek, akik világ életükben belenyúltak a frissen festett körömlakkjukba

Látnod kell: Ez 2017 kedvenc ruhája!

8 nő elárulja, hogy mi volt az a bók, ami megváltoztatta az életét

David Bowie, aki a tervezőket is inspirálta

David Bowie, aki a tervezőket is inspirálta
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Hatalmas bánatunkra több legendától is búcsút kellett vennünk az utóbbi napokban. Közülük David Bowie a legkedvesebb a szívemnek, ezért úgy éreztem, róla mindenképp meg kell emlékeznem. Tartsatok velem egy kis kalandra, amelyben megismerhetitek ennek a rendkívül sokoldalú művésznek a divatvilágra gyakorolt hatását!

Emlékszem, nem is olyan rég, a decemberi Style Institute vizsgákon az egyik tételben XX. századi stílusikonok szerepeltek, akik közül magától ártetődően nem maradhatott ki David Bowie sem. A tételt az egyik leglelkesebb diákunk, Bea húzta, aki nem csak külföldi, de magyar példákat is hozott, hogy bebizonyítsa, a genderhatárokat feszegető Starman rengeteg dizájnert inspirált világszerte.

A Labirintus szerethető gonosza ugyanis nem csak a zenei kultúra egyik legmeghatározóbb alakja, de nagyszerű zeneszerző, színész és festő is volt, aki képes volt állandóan és rendkívül egyedien megújítani stílusát, méghozzá fantasztikus koncepciók alapján, a makeuptól a jelmezekig. Nem félt egyszerre maszkulin és feminin lenni, ami ezt megelőzően inkább a nők játéka volt - lásd Coco Chanelt vagy épp Greta Garbot, aki szintén muníciót adott a művész egyik karakteréhez. Bowie adott erőt rengeteg embernek, hogy merjék kifejezni és megtalálni magukat, és persze kockázatokat vállalni.

2006 ŐSZ – GUCCI

Frida Giannini, a Gucci egykori tervezője, David Bowie iránti tiszteletét szerette volna kifejezni ezzel a fehér kosztümmel, amelyet a zenész The Thin White Duke nevű alteregója inspirált – ezt az 1976-os Station to Station című albumához találta ki.

Kép

2007 ŐSZ – ARMANI

Még magára Giorgio Armanira is nagy hatással volt Bowie gardróbja: ezt az összeállítást (főleg a kalapot és a cipőt!) is ő ihlette. Kalap témában egyébként a Lanvin korábbi vezető tervezője, Alber Elbaz is kölcsönzött Bowie-tól, aki egy időben imádta a hatalmas fejfedőket!

Kép

2010 TAVASZ – GIVENCHY

Riccardo Tisci grafikus mintájú, fekete-fehér dzsekije azt a darabot idézi, amelyet az énekes barátja, Freddie Burretti tervezett neki még réges-régen.

Kép

2011 ŐSZ – BALMAIN

A flitterek, csillámok és a színek mind a 70-es évek glamrock világába repítettek vissza Christophe Decarnin 2011-es kifutóján. A spaceman overál pedig egyenesen Ziggy Stardustra referált, Bowie korai 70-es évekbeli alteregójára. Ez is az egyik kedvencem!

Kép

2011 ŐSZ – JEAN PAUL GAULTIER

30 évvel a tündöklése (és viszonylag gyors eltűnése) után Ziggy Stardust Jean Paul Gaultier kifutóján kelt újra életre, és milyen jól tette:

Kép

2011 ŐSZ – DOLCE&GABBANA

A 80-as évekből merített kollekció bemutatása közben a „Dancing in the street” szólt, miközben a modellek répanadrágokban és túlméretezett, szögletes, dupla gombos blézereken vonultak végig, ami leginkább mégiscsak Bowie-nak állt jól.

Kép

2011 ŐSZ – DRIES VAN NOTEN

2011-ben nagyon felkapott lett David Bowie, ezt látjátok szerintem – Dries Van Noten például a Thin White Duke alteregóhoz nyúlt inspirációért, úgyhogy jöjjön egy kis férfidivat! ;)

Kép

2013 TAVASZ – JEAN PAUL GAULTIER

Lángvörös, tüske haj, vibrálóan kék szemfesték. A jellegzetes színek és a glamrock overál mind hamisíthatatlan David Bowie!

Kép

2015 TAVASZ - DIOR COUTURE

Még a túlzott kifinomultságáról híres Dior Couture sem tudott immunis lenni a glamrock atyjával szemben. Ezt a szettet tetőtől-talpig David Bowie inspirálta!

Kép

2010 ŐSZ-TÉL – DORA ABODI

Itthonról is lehet persze csemegézni: itt van például Abodi Dóri 2010-es Bowie Utopia kollekciója, amely nem csak a fénylő anyagokban, de makeupban és hajban is az énekes varázslatos világát idézi.

Kép

2014 NYÁR – ZOE PHOBIC

A fiatal magyar márka 2014-es, merész vonalvezetésű, szexi egyenruhára emlékeztető darabjai a Space Oddity kollekcióban szerepeltek. Természetesen itt is szerepet kapott David Bowie zsenialitása – de már a név is árulkodó, igaz? ;)

Kép

Nektek melyik volt a kedvencetek, Drágáim? :)

Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

Modern korunk ezer és egy depresszióra hajlamosító dolgot hordoz magában!

Bye-bye vetkőzős fiúk! – Egy chippendale-tánc margójára

Az olajos testű Istenek tánca nem mindenkinek szórakoztató. Van, aki ezt egyenesen megalázónak tartja.

5 elviselhetetlen embertípus – egy pillanat, lehet, hogy én is közéjük tartozom?

Mindenkinek megvannak a „mumusai” – otthon és a munkahelyen is. Olyan emberek, akiket nem értünk, akiknek mindennapi működése zavaróan, furán hat. Minden kategorizálás óhatatlanul egyszerűsít, mi most mégis próbát teszünk, és egy pszichológiai elmélet alapján – kissé karikírozva – bemutatunk néhány ismerős „nehéz ember” típust. Öveket becsatolni! Lehet, hogy magadra ismersz? Csigás Zoltán írása

Újabb információk Diana hercegnő halála napjáról: ezt tette pár órával a baleset előtt

Diana hercegnő halálának 20. évfordulója alkalmából egy különleges dokumentumfilm készült róla.

A kereséshez kezdj el gépelni!