Cikkek neked
Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!

David Bowie, aki a tervezőket is inspirálta

David Bowie, aki a tervezőket is inspirálta
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Hatalmas bánatunkra több legendától is búcsút kellett vennünk az utóbbi napokban. Közülük David Bowie a legkedvesebb a szívemnek, ezért úgy éreztem, róla mindenképp meg kell emlékeznem. Tartsatok velem egy kis kalandra, amelyben megismerhetitek ennek a rendkívül sokoldalú művésznek a divatvilágra gyakorolt hatását!

Emlékszem, nem is olyan rég, a decemberi Style Institute vizsgákon az egyik tételben XX. századi stílusikonok szerepeltek, akik közül magától ártetődően nem maradhatott ki David Bowie sem. A tételt az egyik leglelkesebb diákunk, Bea húzta, aki nem csak külföldi, de magyar példákat is hozott, hogy bebizonyítsa, a genderhatárokat feszegető Starman rengeteg dizájnert inspirált világszerte.

A Labirintus szerethető gonosza ugyanis nem csak a zenei kultúra egyik legmeghatározóbb alakja, de nagyszerű zeneszerző, színész és festő is volt, aki képes volt állandóan és rendkívül egyedien megújítani stílusát, méghozzá fantasztikus koncepciók alapján, a makeuptól a jelmezekig. Nem félt egyszerre maszkulin és feminin lenni, ami ezt megelőzően inkább a nők játéka volt - lásd Coco Chanelt vagy épp Greta Garbot, aki szintén muníciót adott a művész egyik karakteréhez. Bowie adott erőt rengeteg embernek, hogy merjék kifejezni és megtalálni magukat, és persze kockázatokat vállalni.

2006 ŐSZ – GUCCI

Frida Giannini, a Gucci egykori tervezője, David Bowie iránti tiszteletét szerette volna kifejezni ezzel a fehér kosztümmel, amelyet a zenész The Thin White Duke nevű alteregója inspirált – ezt az 1976-os Station to Station című albumához találta ki.

Kép

2007 ŐSZ – ARMANI

Még magára Giorgio Armanira is nagy hatással volt Bowie gardróbja: ezt az összeállítást (főleg a kalapot és a cipőt!) is ő ihlette. Kalap témában egyébként a Lanvin korábbi vezető tervezője, Alber Elbaz is kölcsönzött Bowie-tól, aki egy időben imádta a hatalmas fejfedőket!

Kép

2010 TAVASZ – GIVENCHY

Riccardo Tisci grafikus mintájú, fekete-fehér dzsekije azt a darabot idézi, amelyet az énekes barátja, Freddie Burretti tervezett neki még réges-régen.

Kép

2011 ŐSZ – BALMAIN

A flitterek, csillámok és a színek mind a 70-es évek glamrock világába repítettek vissza Christophe Decarnin 2011-es kifutóján. A spaceman overál pedig egyenesen Ziggy Stardustra referált, Bowie korai 70-es évekbeli alteregójára. Ez is az egyik kedvencem!

Kép

2011 ŐSZ – JEAN PAUL GAULTIER

30 évvel a tündöklése (és viszonylag gyors eltűnése) után Ziggy Stardust Jean Paul Gaultier kifutóján kelt újra életre, és milyen jól tette:

Kép

2011 ŐSZ – DOLCE&GABBANA

A 80-as évekből merített kollekció bemutatása közben a „Dancing in the street” szólt, miközben a modellek répanadrágokban és túlméretezett, szögletes, dupla gombos blézereken vonultak végig, ami leginkább mégiscsak Bowie-nak állt jól.

Kép

2011 ŐSZ – DRIES VAN NOTEN

2011-ben nagyon felkapott lett David Bowie, ezt látjátok szerintem – Dries Van Noten például a Thin White Duke alteregóhoz nyúlt inspirációért, úgyhogy jöjjön egy kis férfidivat! ;)

Kép

2013 TAVASZ – JEAN PAUL GAULTIER

Lángvörös, tüske haj, vibrálóan kék szemfesték. A jellegzetes színek és a glamrock overál mind hamisíthatatlan David Bowie!

Kép

2015 TAVASZ - DIOR COUTURE

Még a túlzott kifinomultságáról híres Dior Couture sem tudott immunis lenni a glamrock atyjával szemben. Ezt a szettet tetőtől-talpig David Bowie inspirálta!

Kép

2010 ŐSZ-TÉL – DORA ABODI

Itthonról is lehet persze csemegézni: itt van például Abodi Dóri 2010-es Bowie Utopia kollekciója, amely nem csak a fénylő anyagokban, de makeupban és hajban is az énekes varázslatos világát idézi.

Kép

2014 NYÁR – ZOE PHOBIC

A fiatal magyar márka 2014-es, merész vonalvezetésű, szexi egyenruhára emlékeztető darabjai a Space Oddity kollekcióban szerepeltek. Természetesen itt is szerepet kapott David Bowie zsenialitása – de már a név is árulkodó, igaz? ;)

Kép

Nektek melyik volt a kedvencetek, Drágáim? :)

Soha többé narancsbőr! 5 dolog, amit betartottam a cél érdekében

A bikiniszezon közeledtével a narancsbőrkérdés ismét előtérbe kerül, és jó, ha tudod, sosem késő felvenni a kesztyűt!

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!