Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hogy a mosás öröm legyen: Így rendezd be a mosókonyhát!

Hogy a mosás öröm legyen: Így rendezd be a mosókonyhát!

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
A mosókonyhát hajlamosak vagyunk a ház kevésbé fontosabb helyiségei közé sorolni, ezzel együtt jóval kisebb hangsúlyt fektetni annak berendezésére. Pedig egy kevés odafigyeléssel okosabban kihasználhatjuk, egyben kellemesebbé tehetjük azt.
A cikk támogatója az Otthonok&Megoldások

A mosókonyha pillanatok alatt válhat igazi lerakodóhellyé, ahol a koszos cipők, használt zoknik, sáros kabátok és sporttáskák halmozódnak (többnyire a padlóra szórva). De ez nem egyszerűen egy hátsó helyisége az otthonunknak, amelynek nem kell, hogy arca és stílusa legyen. A tisztaság és rendezettség itt is ugyanolyan fontos, mint a lakás bármely más pontján. Ha a következő 6 szabályt betartjuk, nagy lépést tehetünk ennek irányába.

1. Rendszerezzünk

A szerethető mosókonyha elsődleges feltétele, hogy felszámoljuk az ott uralkodó káoszt. Ehhez először is gyűjtsük egybe az elkallódott holmikat, rendszerezzük, majd szelektáljuk át őket. Válogassuk külön a tél és a nyári ruhákat, az éppen használatban lévőket pedig szortírozzuk szét családtagonként. Mindenkinek állítsunk be egy saját, személyre szóló szennnyeskosarat, amiket oda helyezünk el a mosókonyhában, ahol jellemzően levesszük a kinti öltözetet, amikor hazaérkezünk. Így a mosásra szánt holmik nem automatikusan a földön, hanem (remélhetőleg) egyből a szennyestartóban landolnak majd.

2. Dobozoljunk

A mosókonyhák örök problémája a mosáshoz használt kellékek ideális helyének megtalálása. Ne legyenek túl messze, de útban sem, és ne boruljanak állandóan fel. A megoldás nagyon egyszerű: egy nyitott tetejű tárolókosár.

3. Játszótér a házi mosodában

Ha van házi állatunk, és néha már úgy érezzük, mindenhol az ő játékaiba botlunk, költöztessük be a fekhelyét vagy ládáját, a nyakörveket és pórázokat, valamint az etetőedényét (egy csúszásmentes szőnyegre) a mosókonyhába.

Fenséges korall – Így csempészd be otthonodba

4. Szárítsunk okosan

A túl kicsi mosókonyhákban mindig igazi kihívás a mosott ruhák teregetése. Ez a leggyakrabban oda vezet, hogy a szekrényajtón vagy a szék hátára dobva próbáljuk megszárítani a textileket. Szerezzünk be inkább egy kihúzható szárítókötelet vagy egy szabadon álló szárogatót, ami csak akkor foglalja a helyet, amikor tényleg szükség van rá.

5. Fedelet a szennyeskosárnak

Sokat javít a mosókonyha légkörén, ha az ott halmozódó szennyes nincs folyamatosan szem előtt – ezért inkább válasszunk fedeles szennyestartót. Ha ráadásul már eleve szín szerint szelektálva (fehér, világos és sötét) gyűjtjük a mosnivalót, sok időt takaríthatunk meg magunknak mosáskor.


Türkiz lakásdekor ötletek – Így dekoráld otthonodat ezzel a csodás színnel

6. Talált tárgyak osztálya

Nem csupán a zoknik keverednek el mosás közben, de a zsebek rejtélyes tartalmának is időről időre nyoma vész a mosókonyhában. Költöztessünk egy kosarat a mosógép közelébe ezen apróságoknak, az elkallódott tárgyak eredeti gazdáját így könnyebb megkeresni, egyben a rendet is fenntartani a helyiségben.

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Az 5 leggyakoribb probléma, amiről az elsőszülött testvérek panaszkodnak a pszichológusnak

Az elsőszülöttek gyermekkora, élete és személyisége teljesen más, mint a kisebb testvéreké.

Kép

4 csillagjegy, akik az átlagnál is labilisabbak érzelmileg

Az egész élet önmagában is egy érzelmi hullámvasút.

Kép

Nem semmi, ahogy a különböző színek hatnak az agyunkra a tudomány szerint

A színeknek nagyobb hatalma van felettünk, mint azt valaha gondoltad volna.

Kép

Gyűlnek a felhők Jlo és Ben Affleck felett - A rajongók videókban szúrták ki az intőjeleket

Egyre aggasztóbb jeleket vélnek kiszúrni a rajongók Ben Affeck és Jlo házasságában, akikből igazi mém lett a Grammy-gála óta.

A kereséshez kezdj el gépelni!