Édes, édes, mégis megéri rákattanni a datolyára!

Unsplash/ Ella Olsson
Runner's World/Barbi

Amellett, hogy nassolni valónak sem utolsó, rengeteg egészséges édesség alapanyaga lehet a datolya. A mértékletesség azonban fontos vele kapcsolatban, mert magas a cukortartalma! A Runner's World írása.

A datolyapálma gyümölcse a datolya, amit a világ számos trópusi régiójában termesztenek. Általában szárított formában találkozhatsz vele itthon: a ráncos bőr azt jelzi, hogy kiszáradt, míg a sima bőr a frissességre utal. A fajtától függően a friss datolya meglehetősen kicsi és színes, az élénkvöröstől az élénksárgáig előfordul.

A következő előnyök miatt érdemes beépíteni az étrendbe!

#vegyélhazait: Viblance Pekándiós- Quinoa Granola

Mennyeien finom és tápláló reggeli egészségtudatos ínyenceknek!

Ha valami igazán finomra vágysz, kóstolnod meg ezt! A Viblance díjnyertes granolája nem csak igazi ízélmény, de csakis tiszta összetevőkből, aromák, színezékek és egyéb mesterséges alapanyagok nélkül készül. Gluténmentes, növényi alapú.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

1770 Ft 1590 Ft

Megnézem

Tápanyagban gazdag

Mivel szárított élelmiszerről van szó, a kalóriatartalma magasabb, mint általában a friss gyümölcsöké - körülbelül annyi kalória van a datoláyban, mint a szárított fügében vagy mazsolában. A datolya nagyrészt szénhidrátból áll, 100 gramm belőle a következőket tartalmazza:

Kalória: 277
Szénhidrát: 75 gramm
Rost: 7 gramm
Fehérje: 2 gramm
Ezek mellett van benne kálium, magnézium, réz, mangán, vas, B6 vitamin.

Rostokban bővelkedik

A datolya remek rostforrás, a rost pedig a székrekedés megelőzésével nagyon fontos. Elősegíti a rendszeres bélmozgást, ezenkívül hasznos a vércukorszint szabályozásában. A rost lelassítja az emésztést, és segíthet megakadályozni, hogy a vércukorszint evés után túl magasra emelkedjen.

forrás: Unsplash/ Mona Mok

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Ételek és italok magas cukortartalommal