A módszer, amivel elérheted, hogy ne barnuljon meg olyan gyorsdan a banánod

pexels.com
Joy.hu

Nincs baj azzal sem, ha megbarnul a banánod, azonban a következő trükkök segíthetnek abban, hogy tovább friss maradjon.

A barna banánokkal nincs semmi gond, ráadásul az édességük miatt szuperek lehetnek smoothie-kba is. Azonban ha te nem szeretnéd úgy megenni őket, akkor vásárlás után bevethetsz néhány trükköt annak érdekében, hogy ne barnuljanak meg annyira gyorsan.

Az egyik ilyen lehetőség, hogy már a vásárlás során odafigyelsz arra, hogy olyan banánt vegyél, aminek nem sérült a héja. Otthon semmiképp ne tárold őket zacskóban és ne is tárold őket olyan gyümölcsök mellett, amik az érésük során a banánhoz hasonlóan etiléngázt bocsátanak ki (avokádó, alma).

Olvasd el ezt is!
Szépségtrükkök banánból - igen, akár nyugodtan a hajadra is kenheted!

Egy másik egyszerű trükk, ha a banán végeit átlátszó fóliába csomagolod, így szintén nem tud belőlük távozni az etiléngáz, ami miatt megbarnula az egész gyümölcs. Így akár be is teheted a banánt hűtőszekrénybe.

Arra is figyelj oda, hogy ha az egyik banán nagyon bebarnulna, akkor azt tedd külön a többitől, hogy azok sárgák maradjanak.

Ezekiel a trükkökkel mind-mind elérheted, hogy tovább friss maradjon a gyümölcs!


Tudtad, hogy a banán héja is nagyon egészséges? Mutatjuk, miért érdemes ezt is elfogyasztanod:

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
6 ok, amiért érdemes megenned a banán héját is