Elmondjuk, miért is hasznos, ha spirulina algát fogyasztasz edzés után
Fogyasztod rendszeresen? Kóstoltad már? Netán teljesen ismeretlen a számodra? Egy biztos: a spirulina nagyon népszerű és egészséges dolog, mondjuk is, hogy miért!
A trendi wellness blogoknak és az egészségügyi guruknak köszönhetően a spirulina népszerűsége az utóbbi időben az egekbe szökött. Ám tévedés ne essék, nem az influencerek találták fel a spanyol viaszt: a spirulinát évszázadok óta használják különböző kultúrák táplálékforrásként.
A spirulina egy csomó fehérjét, antioxidánsokat és más vegyületeket tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert, megszüntetik a gyulladást, segítik az emésztést, támogatják az egészséges szív- és érrendszert, és szabályozzák az energiaszintet.
Mi maga a spirulina?
Ez egyfajta cianobaktérium, amely az egysejtű mikrobák családjába tartozik, amelyek friss és sós vízben is növekednek, és gyakran kék-zöld algának nevezik őket. Valójában valószínűleg ez az egyik legrégebbi életforma a Földön. A betakarítás után (leggyakrabban mesterséges spirulina-lagúnákból) a biomasszát porrá szárítják, amelyet aztán felhasználhatnak: kapszulákká alakíthatnak vagy élelmiszerekbe építhetnek be. Tehát ezt a zöld ételt a kelkáposzta és a spenót mellett nem fogod fellelni a zöldségesnél, sem a sushi tálon az éttermekben.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Szuperételek 2021-ben