Ha magad főzöl, akkor lefogysz és egészségesebb maradsz, mint ha étteremben eszel – állítja több kutatás is

Tóth Csilla Rebeka

Éljenek a házias ízek!

Ha magad főzöl, akkor olyan egészséges, minőségi alapanyagokat használsz (már amennyiben tényleg), amelyek hosszú- vagy akár középtávon erős, egészséges anyagcserét eredményeznek. Kimaradnak a feldolgozott, adalékanyagoktól hemzsegő hozzávalók is.

Olvasd el ezt is!
Ezt a 3 dolgot add hozzá a salátádhoz, hogy estig már ne legyél éhes

Persze ha étteremben eszel, akkor is mindig kiválaszthatod a relatíve “tiszta” fogásokat. Szóval aggodalomra nincs ok akkor sem, ha az étkezést néha nem tudod megoldani másként; ugyanakkor jobb, ha tisztában vagy a különböző tanulmányok eredményeivel, amelyek szerint a házias koszt automatikusan hozzásegít ahhoz, hogy egészségesebben egyél és normalizálódjon a testtömeged, valamint az egészségi állapotod. Például az amerikai Illinois Egyetem felmérése szerint az emberek átlagosan 190 kalóriával többet ettek egy-egy éttermi étkezéskor, mint otthon, valamint több telített zsírsavat és nátriumot vettek magukhoz, mintha maguk főztek volna.

forrás: Getty Images

A cikk az evamagazin.hu oldalon folytatódik!

prevention.com