13 óra alatt csodát tettek a depressziós kamasz hajával – megható történet

Getty Images
Noémi

Hihetetlen előtte-utána kép következik!

A szépségápolással és a külsőnkkel kapcsolatos dolgok nem tekinthetők az elsődleges gyógymódnak mentális problémák esetén. Mégis vannak olyan helyzetek, amikor az egyszerűség igenis célravezetőbb, mint egy terápia – a 20 éves amerikai fodrászlány története pedig erre remek bizonyíték.

Olvasd el ezt is!
Ajjaj! Mariah Carey közel 100 kilósra hízott: lelkiállapota az oka

A 20 éves iowai Kayley Olsson fodrászként dolgozik. A lány a napokban arról posztolt a Facebookra, hogy bejött hozzá egy 16 éves kamaszlány, és arra kérte, borotválja kopaszra a fejét. A tini azt mondta, több, mint egy éve még fésülködni sem volt ereje, annyira maga alatt volt a depressziója miatt. A lány elmesélte azt is, hogy egy közelgő iskolai fotózás miatt kellene rendbe szednie magát, de más megoldást nemigen lát a borotván kívül.

A fodrászlány posztját több tízezren lájkolták és osztották meg, hiszen tényleg nagyon fontos üzenete van.

Olvasd el ezt is!
Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

A tanuló fodrász kezelésbe vette a tini haját: két napon át, közel 13 órát töltött azzal, hogy helyretegye a külsejét.

Amikor belépett hozzánk, egy nagyon mély depresszióba süllyedt embert ismertem meg. Úgy gondolta, ha megszabadul a tincseiről, búcsút mondhat a lelki fájdalomnak, és minden vágya az volt, hogy kopaszon szerepeljen az iskolai fotón is. Ekkor azonban azt éreztem, összetörik a szívem, ha leborotválom a haját. Fontos lenne, ha a szülők igenis nagyon komolyan vennék a gyermekük mentális problémáit, hiszen senki sem érezheti azt, hogy minden veszve. Az órákon át tartó folyamat után rám mosolygott és azt mondta, tuti hogy hatalmas mosoly lesz az arcán a fotón is. Hálás volt, hogy segítettem neki, és így képes lesz ismét magára találni.

-

Most mutatjuk is az előtte-utána fotót: döbbenetes a változás, ugye?


A világsztárokat sem kíméli a depresszió: korábban filmcsillagok és énekesnők vallottak problémájukról.

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Híres nők a depressziójukról vallanak

BBC.com