Azta! Az Instagramnak nagy szerepe van a fiatalkori depresszió kialakulásában

pinterest.com
Ujvári Viki

Modern korunk ezer és egy depresszióra hajlamosító dolgot hordoz magában!

Egy brit kutatás szerint a tinik körében az Instagram az egyik kiváltó oka lehet az olyan mentális betegségnek, mint például az személyiségzavar, a szorongás, vagy éppen a depresszió.

Olvasd el ezt is!
Megdöbbentő! 10 híres nő őszintén vall a depressziójáról

A gondosan megkreált fotók által ők is szeretnének egy olyan gazdag, hibátlan életet élni, ahol nincsenek hétköznapi problémák. A tökéletes alak, és gyönyörű bőr mögött nem csak sok-sok munka, hanem a photoshop (és egyéb ilyen appok) is áll. Egy tizenéves fiatalnak nehéz elmagyarázni, hogy nem minden arany, ami fénylik, így ők még képesek arra, hogy beálljanak a sorba és olyan álmokat kergessenek, amik nagyon messze állnak a valóságtól. Lehetetlen tartani azt az iramot, amit az It girlök diktálnak, a nagy hajszának, és az egymásra licitálásnak pedig valahol mindig sérülés a vége.

Napi több órát tölteni az Instagram felületén és azt csekkolni, hogy ki miben a legjobb, a legszebb elég fárasztó lehet, valljuk be. Egy átlag ember nehezen engedheti meg magának azt az életmódot, amit a sztárok élnek, de még a felkapott bloggerek színes mindennapjaival is képtelenség felvenni az iramot, a versenyt meg végképp.

Néha érdemes levenni az álomfelhőkkel elpárásított szemüveget, és kívülről kémlelni a dolgokat, hiszen mindenkiben ott szunnyad az a csodálatos, és egyedi tökéletesség, ami bőven elég ahhoz, hogy értékes ember legyen. Az álarcok néha csalókák lehetnek, és nagyon könnyen darabjaira hullhat egy gondosan felépített díszlet is. Így csak azt tanácsoljuk, hogy haladj a saját kis utadon és ne érdekeljen a filterekkel színezett mesterséges valóság.

Olvasd el ezt is!
12 fizikai tünet, amiről talán nem tudtad, hogy szorongás is okozhatja
Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 hazugság, amivel a fitneszbloggerek ámítanak minket az Instagramon