A Hardvard kutatói szerint ez az étel a fogyókúra tuti gyilkosa!

epicurious.com
Ujvári Viki

Egy ideje már sejtettük, hogy nem minden zöldség annyira kegyes a fogyókúrázókkal.

A nyári időszakra mindenki próbál kicsit jobb formába lendülni, és a téli fagyok után, sokan parkolópályára teszik a péksütiket, a nasikat, a krumplit és az egyéb "E" jelzéssel ellátott mesterségesen finom, ám nagyon egészségtelen ételeket. A hízlalóbb menüket felváltják a zöldségek, leginkább saláta formában. A grillezett csirkemell, saláta, rizs szenthármasát azt gondoljuk nem kell bemutatni, általában ezek váltogatják egymást addig, míg el nem éred az álomalakot - vagy még azon is túl.

forrás: pinterest.com
Olvasd el ezt is!
Egy bennfentes vallomása: 5 hazugság, amivel a fitneszbloggerek ámítanak minket az Instagramon

A narancsbőrnek és a plusz kilóknak táptalajt adó ételek kiiktatása úgy tűnik mégsem elég, legalábbis a Harvard Egyetem egyik kutatása ezzel az eredménnyel zárult. Meglepő, de létezik hizlaló zöldség (ami egészen pontosan gabonaféle, de biológiai szempontból zöldség), méghozzá a kukorica.

forrás: pinterest.com

A vizsgált tesztcsoportok tagjai olyan magas keményítőtartalmú zöldségeket ettek, mint a krumplit, borsót, vagy éppen a kukorica. Utóbbi esetében a súlygyarapodás átlagban 2 kilóval több volt, mint a többinél.


Egyik kedvenc nasink tehát a vércukorszinttel játszik és növeli olyan módon, hogy azt érzed, még többet akarsz belőle enni. Kár, nagy kár...

Olvasd el ezt is!
Te tudod, hány kalóriát eszel VALÓJÁBAN egy nap? Tuti, hogy elszámolod magad – okos tippek, amik tutira segítenek!
Nézd meg a galériánkat - 24 kép
24 egészséges meal prep fotó, amitől biztos, hogy kedved támad otthon kaját csinálni!