A Hardvard kutatói szerint ez az étel a fogyókúra tuti gyilkosa!
Egy ideje már sejtettük, hogy nem minden zöldség annyira kegyes a fogyókúrázókkal.
A nyári időszakra mindenki próbál kicsit jobb formába lendülni, és a téli fagyok után, sokan parkolópályára teszik a péksütiket, a nasikat, a krumplit és az egyéb "E" jelzéssel ellátott mesterségesen finom, ám nagyon egészségtelen ételeket. A hízlalóbb menüket felváltják a zöldségek, leginkább saláta formában. A grillezett csirkemell, saláta, rizs szenthármasát azt gondoljuk nem kell bemutatni, általában ezek váltogatják egymást addig, míg el nem éred az álomalakot - vagy még azon is túl.
A narancsbőrnek és a plusz kilóknak táptalajt adó ételek kiiktatása úgy tűnik mégsem elég, legalábbis a Harvard Egyetem egyik kutatása ezzel az eredménnyel zárult. Meglepő, de létezik hizlaló zöldség (ami egészen pontosan gabonaféle, de biológiai szempontból zöldség), méghozzá a kukorica.
A vizsgált tesztcsoportok tagjai olyan magas keményítőtartalmú zöldségeket ettek, mint a krumplit, borsót, vagy éppen a kukorica. Utóbbi esetében a súlygyarapodás átlagban 2 kilóval több volt, mint a többinél.
Egyik kedvenc nasink tehát a vércukorszinttel játszik és növeli olyan módon, hogy azt érzed, még többet akarsz belőle enni. Kár, nagy kár...
24 egészséges meal prep fotó, amitől biztos, hogy kedved támad otthon kaját csinálni!