Ez sokkolni fog, ha azt hiszed, hogy a smoothie-tól lefogysz!

Getty Images
Birta Brigi

Az utóbbi évek egyik kedvenc reggelije/nasija a smoothie: lehet gyümölcsös, proteines, akár zabos is, de abban megegyezhetünk, hogy mindenki azt hiszi, ez szuperegészséges és diétás is. Ha te is így vagy vele, sokkolni fog az a kalóriaszám, ami egy átlagos smoothie-ban megtalálható!

Olvasd el ezt is!
Ezeket a fogyókúrás bakikat követed el a munkahelyeden, ami miatt még mindig van rajtad felesleg

Szóval, nagyon fontos odafigyelni az összetevőkre, és hiába egészséges mind, ha teletömöd a turmixgépet, a vége egy kalóriabomba lesz! Mutatunk is egy példát:

Olvasd el ezt is!
A haslaposító összetevő, amit mostantól kezdve minden turmixodhoz adj hozzá!

Kisadag bébispenót: 20 kcal
1 fagyasztott banán: 105 kcal
Fél bögre áfonya: 42 kcal
Fél avokádó: 161 kcal
1 evőkanál mogyoróvaj: 95 kcal
2 csésze szójatej: 200 kcal
Ez összesen: 623 kalória (ami ahhoz képest, hogy egy nasiról van szó, esetleg egy edzés előtti italról, igencsak sok – bár hasznos tápanyagokkal van tele, kalóriaértékben annyi, mint egy nagy tábla csoki!)


Ha szeretnéd diétásabbá tenni, hagyd ki vagy az avokádót vagy a mogyoróvajat, a banánt pedig felezd meg! Az pedig még jobb, ha a szójatej fele helyett vizet öntesz a gépbe. Így máris csak 310 kalória az egész.

Tehát nem arról van szó, hogy ne fogyassz több smoothie-t, hanem válogasd meg alaposan az összetevőket, mert bár csak egy pohár löttyről van szó, mégis rengeteg kalóriát tartalmazhat!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Így készíts smoothiet másnaposság ellen! - 3 recept