Ezeket a fogyókúrás bakikat követed el a munkahelyeden, ami miatt még mindig van rajtad felesleg

Getty Images
Birta Brigi

Hát igen, a munkahely nem egy tipikus fogyókúrabarát hely!

Olvasd el ezt is!
Ez komoly? Tényleg éhesen kell lefeküdni, hogy lefogyj?

Hiba 1: kihagyod a reggelit, hogy korán érkezz az irodába

Korán reggel még nyugi van, könnyedén megy a munka, és mivel annyi a tennivalód, inkább hamar mész be, hogy hamarabb is végezz. Így már a reggelire sem jut időd otthon, igaz? Aztán alig várod, hogy eljöjjön az ebédidő, amikor is minden hizlalót magadba tömsz, amit csak találsz. Érdemes pár perccel korábban kelned, hogy összedobj egy egészséges reggelit, ami fehérjét és szénhidrátot is kellő mennyiségben tartalmaz. Egy rántotta teljes kiőrlésű pirítóssal és zöldségekkel tökéletes!

Hiba 2: Nem tudsz nemet mondani a kollégáid sütijeire

Mindig van egy kolléganő, aki valami finomat sütött a hétvégén és behozza a közösbe, de a csokit osztogató munkatársakat is jól ismerjük. Tudjuk, hogy nagyon nehéz ezekre mindig nemet mondani, de nagyon fontos lenne! Csupán egy kocka csoki vagy egy fél szelet süti is rengeteget számít, és minden korábbi munkádat elrontja!

Olvasd el ezt is!
Ételek, amik lassítják az emésztésed - kerüld őket, ha fogyni szeretnél!

Hiba 3: Mindig az asztalodnál eszel

Még a legegészségesebb ebéd is egészségtelenné válik, ha sebtiben, a monitort bámulva nyomod be. Egyrészt, a szervezeted fel sem fogja, hogy tápanyagot kap, és sokkal többet eszel, mint amennyire szükséged lenne. Másrészt, jót tesz, ha evés előtt felállsz, mozogsz, és van egy kis kerete az ebédidőnek. Ha nincs is sok időd, legalább az iroda előtti parkba ugorj ki megenni az ebédedet.

Hiba 4: Nem készülsz fel nassolnivalókkal

Mindenkit elkap a nassolási vágy, akkor is, ha azt hiszed, hogy te nem olyan vagy. Ráadásul kell is enni valamit délután, ha szeretnél leadni pár kilót. Mindenképpen tarts a fiókodban magvakat, pufirizst vagy egy proteinszeletet, hogy ha megéhezel, ne csak a csokiautomatából tudj választani!