Nincs mese, ő az igazi Adonisz: interjú a legszebb testű magyar férfivel

Menyes Barbi

Jobb, ha megjegyzed Gábor Gergő nevét!

Olvasd el ezt is!
Az internet népe teljesen kiakadt a férfitest-mintás fürdőruhán

A 29 éves fiú pár hete nyerte meg a birminghami WBFF-bajnokságot a férfi fitneszmodell kategóriában. A világversenyen való győzelme miatt Gergő mostantól profinak számít, novemberben pedig Miamiban áll ismét színpadra. A fiatal pasi élete az edzés körül forog, most azonban – pihenőidőszak lévén – lazíthat kicsit, így kifaggattuk táplálkozásról, edzésről és persze a csajokról is!

Mikor kezdted komolyabban venni az edzést?

17 éves korom óta edzek konditeremben, de eleinte csak amatőrszinten sportoltam. 6-7 éve aztán komolyabban érdekelni kezdett a dolog, utánaolvastam sok mindennek, majd kerestem egy profi edzőt. 3 éve még mérnökként dolgoztam, de úgy döntöttem, a hobbim lesz a hivatásom: elvégeztem edzősulikat, személyi edző és TRX-oktató lettem, és jobban beleástam magam a funkcionális edzésmódszerekbe.

Most off szezon van – mennyire figyelsz ilyenkor az edzésre és az étkezésre?

Ilyenkor hetente 4-5 alkalommal edzek, plusz 2-3 alkalommal 40 percet kardiózom. Nemcsak a klasszikus konditermi edzést végzem, hanem saját testsúlyos gyakorlatokat és a TRX-et is előnyben részesítem.

Az étkezésre is figyelek, bár ilyenkor kéthetente csalok egy kicsit, ami azt jelenti, hogy a moziban eszem popcornt, beülünk egy hamburgerre vagy palacsintázni. De alapvetően figyelek, hogy kevés fehér lisztet, cukrot egyem, ha pedig nagyon vágyom valami édességre, sütök magamnak proteines palacsintát, muffint vagy zabkekszet. Az édesburgonya nagy kedvencem, csokiból pedig az édesítővel készülteket választom!

A nőknek talán a legfontosabb a popsi és a hasizom: tudsz ezekre nagyon bevált gyakorlatokat?

Személyi edzőként szerencsére azt látom, hogy a nők egyre tudatosabbak az étkezésüket és az edzésüket illetően, sok vendégem egyáltalán nem fogyaszt cukrot és fehér lisztet. Tehát az étkezés az egyik, ami fontos, a másik nyilván az edzés. A guggolás egy szuper gyakorlat, mert a combot, a farizmot is nagyon megdolgoztatja, csak úgy, mint a kitörés. Hasra nagyon javaslom a lábemelést, pláne függeszkedve, ami a teljes hasizmot erősíti, főként az alsó részét. Viszont nagyon fontos, hogy mindig törekedjünk a gyakorlatok helyes végrehajtására a prevenció miatt!

Olvasd el ezt is!
Feszes formákra vágysz? A súlyzós edzés (is) alapkellék

Te a külsődből élsz, de neked mennyire fontos, hogyan néz ki mondjuk a barátnőd?

Számomra az a lényeges, hogy a kedvesem életében is fontos szerepet játsszon a sport. Nem kell, hogy ez feltétlenül a konditermi edzés legyen, de fontos, hogy mozogjon és egészségesen éljen. Abszolút nem kell tökéletesnek lennie, a lényeg, hogy sportos legyen! A barátnőm is ilyen: jár az edzéseimre, és néha a konditeremben is tartok neki edzéseket.

Nézd meg Gergő testét: ezért dolgozik nap mint nap. Megéri, ugye?

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Gábor Gergő, a magyar Adonisz