Fogyókúra akadályok 20, 30, 40 évesen és a megoldás, hogy átlépd őket!

Getty Images
Birta Brigi

Fogyni vagy az alakodat tartani sosem könnyű, de minden életkorban megvannak a speciális akadályok is. Mutatjuk is ezeket a megoldókulccsal!

20 évesen

  • Probléma 1: Nem főzöl, hanem kifőzdékbe, büfékbe vagy éttermekbe jársz. Ez azért baj, mert sosem tudhatod, hogy mennyi olajat, cukrot használtak az adott étel elkészítésénél, ráadásul az adagot sem te kontrollálod.
    Megoldás: Ha salátát rendelsz, mindig úgy kérd, hogy mellé adják a dressinget, és ne rá. Ha tudod, hogy olyan helyen eszel, ahol nagyok az adagok, felezz a haveroddal, vagy vidd el holnapi ebédnek a felét. A natúr csirke pedig szinte mindenhol biztos választás!

  • Probléma 2: Folyton diétázol, vagy valamilyen tisztítókúrát csinálsz. Ez egyrészt összekavarja az anyagcserédet, másrészt utána mindig farkaséhes vagy, és egy fél zebrát meg tudnál enni.
    Megoldás: Felejtsd el ezeket az extrém diétákat, inkább arra figyelj, hogy minden étkezésénél legyen egy nagy adag zöldség a tányérodon. Ezek sok helyet foglalnak, viszont kevés kalóriát tartalmaznak. Nasinak rágcsálj répát humusszal!
Olvasd el ezt is!
Zsírégetés a maximumon – a fitneszedző elárulja, hogyan csináld!

30 évesen

  • Probléma 1: Sokat dolgozol, ott vannak a gyerekek, alig alszol, és így folyton kalóriadús kajákból nyernél energiát.
    Megoldás: Bármi történjen, tarts priorban, hogy naponta 7 órát aludni kell. Oké, tudjuk, hogy erre most azt mondanád, hogy „de ha nem fér bele, akkor nem fér bele”, viszont ez nem kérdés, hanem kötelező, ha szeretnél sokáig egészséges, friss, és persze csini maradni!
  • Probléma 2: Kihagysz étkezéseket. És ez az amúgy is lassuló anyagcserédnek nem tesz túl jót.
    Megoldás: Tarts magadnál mindig egészséges snackeket, amiket előkaphatsz, ha nincs időd normálisan enni. Egy görög joghurt, mogyoróvaj, mandula vagy gyümölcsök – válogass ezekből!
  • Probléma 3: Nem jutsz el edzeni a rengeteg teendőd mellett.
    Megoldás: Legyél reális, és próbálj olyankor sportolni, amikor mondjuk a kislányod balett órán van. Oké, talán csak fél órád van nyugiban, de az egy intervall tréningre épp elég!
Olvasd el ezt is!
A bombatestű Emily Ratajkowski diétáját könnyebb betartani, mint gondolnád - a kérdés csak az, akarod -e...

40 évesen

  • Probléma 1: 40 év fölött elindul az izmok leépülése, és minél kevesebb az izomfelület a testeden, annál kevesebb kalóriát égetsz. Ergo, ha nem is eszel többet, mint korábban, hízni fogsz!
    Megoldás: Emeld meg a fehérje beviteledet, hogy a lehető legjobban tápláld az izmaidat, és csökkentsd a kalóriát, ahol tudod: használj kevesebb olajat a rántottánál, cseréld le a salátaöntetet, és vacsira fogyassz kisebb adag ételt, mint korábban.

  • Probléma 2: A hormonváltozások miatt a hasadra raktározod a zsírt.
    Megoldás: Kutatások bizonyítják, hogy a megemelt fehérje-fogyasztás segíthet orvosolni ezt a problémát, illetve a stresszűző módszerek is sokat segítenek!