Ettől lehidalsz: kőkemény sportot választott a Barátok közt sztárja, Nyári Dia

Menyes Barbi

A fiatal színésznő nemrég egy CrossFit edzésen járt, és teljesen belezúgott ebbe a nem kimondottan nőies mozgásformába.

Nyári Dia pár napja a Wellhello egyik frontemberével, Diazzal járt CrossFit edzésen egy budapesti edzőteremben, és nagyon megtetszett neki ez az Amerikából származó mozgásforma. A CrossFit merít az olimpiai súlyemelésből, az erőemelésből, atlétikából és gimnasztikai gyakorlatokból is. Nagy előnye, hogy egészen az alapoktól el lehet kezdeni és mindenki egyénileg, a saját szintjéhez képest tud fejlődni.

forrás: Reebook

"Számomra nem volt teljesen ismeretlen ez az edzés, de rendszeresen nem jártam ilyenre. Most azonban nagyon megtetszett a dolog, főleg azért, mert csapatban történik az edzés, de mégis nagyon oda kell tennem magam. Bizony a testem is megérezte a más jellegű mozgást: a combomban és a karomban még napokig izomlázam volt - gyakorlatilag 4 napig alig bírtam megemelni a kezeimet."

-

Dia egy elég sportos lány: rendszeresen fut és úszik, most azonban úgy érzi, itt az idő bevezetni a CrossFitet is az edzéstervébe.

"Úszni imádok, futni nem igazán, de tudom, hogy nagyon hasznos. A CrossFitre azonban most rá tudnám venni a barátomat is, ő nagyon kedveli az efféle edzésmódszereket."

-

A Barátok közt színésznője sokat edz, de mára már megtanulta elfogadni a testét olyannak, amilyen. Hízékony alkatnak vallja magát, épp ezért figyel az étkezésére, igyekszik egészséges fogásokat választani, de ha néha megkíván valami finomságot, nem vonja meg magától.

"Elsősorban az egészségem miatt edzek és figyelek a táplálkozásra, és persze azért, hogy energikusabb legyek. Elfogadtam a testemet olyannak, amilyen, de azért próbálom kihozni belőle a maximumot!"

-

És, hogy hogyan lehet elkezdeni a CrossFit edzést? Hajdu Dóri személyi edző szerint a legfontosabb, hogy ne egyénileg próbálkozzunk, mert annak veszélyes következményei lehetnek. Akár csoportos edzésekbe is be lehet kapcsolódni, a lényeg, hogy egy szakember segítse az első „lépéseket”.

Kiss Gyula személyi edző vallja, hogy már a kezdeteknél oda kell figyelni arra, hogy megfelelő eszközökkel és ruházattal vágjunk bele az edzésbe. Fontos például a jól felszerelt terem mellett a ruházat legfontosabb része, a tréning cipő, aminek speciális tartása van.