Csak nem te is érzelmi evő vagy? Próbáld ki és alkalmazd ezt a szuper trükköt!

Menyes Barbi

Úgy érzed, az étkezéseidet többnyire a kedved, nem a gyomrod befolyásolja? Itt az ideje enne véget vetni!

Egy nehéz nap után irány egy közeli gyorsétterem? A rossz randira gyógyír egy kis pisztáciás fánk? Ha kiborított a főnök, csakis az esti pizzafutár tud jó kedvre deríteni? Talán te is érzelmi evő vagy?

Olvasd el ezt is!
10 étkezési tipp, amit fogadj meg ha fogyni akarsz

Sajnos nagyon sokan beleesnek az ételek csapdájába: a dietetikusok szerint az emberek nagy része nem azért eszik, mert fizikailag tényleg éhes, sokkal inkább a lelke vágyik táplálékra. Jobban mondva valamire, ami egy másfajta éhséget csillapíthat.

Az érzelmi evés eredménye azonban a legtöbb esetben bizony elhízást eredményez, hiszen az élet nem mindig tökéletes, ha pedig minden alkalommal, amikor valami negatív ér, az ételhez nyúlsz megoldásként, akkor biztosan sejted, mi lesz a végeredmény.

Hogy mi a legjobb megoldás? Nikki Sharp wellness coach és táplálkozási szakember szerint az embernek időnként szüksége van egy úgynevezett érzelmi méregtelenítésre. Nem egy 5 napos léböjtkúrára - bár az sem árt néha - hanem olyasvalamire, ami a lelket teszi rendbe.

A szakértő szerint első körben meg kell találni a téged leginkább nyomasztó probléma okát: ha ez megvan, és olyasmi, amit nem lehet, vagy egyelőre nem tudsz megoldani, akkor bizony el kell engedni. Ehhez pedig egy nagyon egyszerű, ám annál hatékonyabb taktikát javasol: írd ki magadból, ami bánt, mondjuk egy levél formájában, majd tépd szét vagy égesd el a papírt egy kis szertartás alatt: a lényeg, hogy vizualizáld, ahogy eltűnik a probléma.

Persze ne hidd, hogy ezt jelenti, a szőnyeg alá söpörted a gondot, mindössze abban segít, hogy kicsit jobban felszabadítsd magad egy teher alól. Nikki szerint ez a roppant egyszerű módszer igenis szabaddá tesz érzelmileg, így sokkal könnyebb lesz nem a lélek, hanem a tested miatt táplálkozni.

Próbáld ki ezt a trükköt!