10 étkezési tipp, amit fogadj meg ha fogyni akarsz

Europress
Kata

Nem olyan nagyon dolgok tényleg, de egy csomó kalóriát spórolhatsz velük!

Amikor azon vagy, hogy fogyj egy keveset, a legkisebb dolgok is számítanak! Sőt, sokszor ezek számítanak a legtöbbet mert olyan kalóriáktól szabadulhatsz meg velük, melyek később sem fognak hiányozni. Összeszedtünk pár étkezési szokást, melyet érdemes beépítened a mindennapjaidba, amikor fogyókúrázol!

1. Idd a kávét és a teát ízesítés nélkül

Kutatások bizonyítják, hogy azok akik feketén isszák a kávéjukat 69 kalóriát spórolnak meg azzal, hogy nem tesznek bele krémet, tejszínhabot vagy cukrot. Ugyanígy azok, akik üresen isszák a teájukat, olyan 43 kalóriás ugranak naponta. Szóval érdemes erre áttérni.

2. Több rost reggelire

Ha olyan reggelit eszel, ami gazdag rostokban, akkor hamarabb eléred a teltség érzetet, így kevesebbel is megelégszel. Ráadásul ez az érzés és az energia is kitart ebédig is, amikor szintén kisebb adagot fogsz miatta enni. Nagyon jó például reggelire emiatt a zab, bármilyen formában. A cukros müzliket inkább szkippeld.

forrás: Europress

3. Cukros üdítő helyett víz

Ha kihagyod a napi egy üdítőt, már spórolsz legalább 150 kalóriát, és egy csomó cukrot, melyekkel ezek teli vannak. Ha nagyon kell a szénsav, válassz inkább szénsavas ásványvizet, jobban jársz.

4. Proteinek napközben

Napközben érdemes odafigyelni a rendszeres fehérjebevitelre, mert így nem maradsz éhes és nem sóvárogsz majd cukros nasik után. Egyél magvakat, dióféléket, melyek energiát adnak.