Ez kell nekünk! 3 kőkemény jógaféle bevállalós csajoknak

Menyes Barbi

Szerinted a jóga csak a zümmögésről, a fura, megvalósíthatatlan gyakorlatokról szól, és inkább lemész az edzőterembe, mintsem kipróbálj egy órát? Rosszul teszed, a jóga ugyanis simán lehet olyan kemény, mint egy TRX-edzés. Ha csak nem keményebb…A következő három óratípus egészen biztosan erősít és formában tart majd!

Ashtanga

Nem kérdés, az Ashtanga vagy Power jóga az egyik, ha nem a legkeményebb gyakorlás. Itt nem csak a hajlékonyságodat tudod fejleszteni, de rengeteg erőt és koncentrációt igényelnek a dinamikus gyakorlatok. Az óra első fele napüdvözletekkel kezdődik, utána következik a különféle pózok kitartása. A légzésre is különösen oda kell figyelni az ashtanga órán: a helyes légzés felfűti a testet, az izzadás pedig garantált!

Olvasd el ezt is!
3 jógapóz, amitől szebb lesz a bőröd

Bikram jóga

Egy 40 fokos teremben még egy helyben ülni is nehéz lenne másfél órát, hát még jógázni, méghozzá nem is akárhogyan. A felfűtött szobában egy 26 ászanát tartalmazó sorozatot csinálsz végig egy Bikram jóga órán. A légzés kifejezetten fontos, és hogy miért jó a meleg? Az izmok lazábbak, így könnyebben tudod végrehajtani a gyakorlatokat, a méregtelenítés pedig garantált. Ha kezdő vagy, ne feltétlenül ezzel a jógával próbálkozz, ha pedig bevállalnád ezt az edzést, akkor eleinte ne vegye el a kedved a gyakorlástól az, ha esetleg nehezen bírod a meleget. Minden csakis megszokás kérdése!

Iyengar jóga

A mozgásos gyakorlatok helyett ezen az órán a pózok tökéletes kivitelezése a legfontosabb, így ha az izmaid kötöttek, eleinte lehet, hogy nem lesz könnyű minden ászanát végrehajtani. De ne add fel, az Iyengar jóga ugyanis gyönyörűen formálja, nyújtja és erősíti az izmokat. Ennek a jógafajtának is több szintje van, így a kezdők és a haladók is megtalálhatják a számításaikat. Az órákon az oktató a könnyű pózoktól halad a bonyolultabbak felé, nagyon sokszor pedig előkerülnek az olyan eszközök, mint a heveder vagy a tégla, amik segítségével még tökéletesebben elvégezheted a feladatot. Óra után pedig úgy érzed majd magad, mintha a fellegekben járnál!