Kerülj te is karácsonyi hangulatba az egészséges, ünnepi finomságokkal!

Europress
Fit.Love.Réka

Még téged se kapott el a karácsonyi láz? Nem csoda, hiszen az időjárás viszonylag enyhe, az ajándékokkal még sehogy nem áll és nem hull a pelyhes se, pedig már csak néhány nap és itt a karácsony! Pár trükkel te is hangulatba kerülhetsz!

A klasszikus megoldás: használj mézeskalács fűszert!
Zabkásába, zabkekszbe, palacsintába. A karácsonyi fűszerektől garantáltan téged is elkap kicsit a karácsonyi láz.

Karácsonyi fehérjék
Limitált szériás karácsonyi ízekben is megjelennek a piacon ebben az évszakban fehérjeporok - mézeskalácsos vagy almás-fahéjas ízekben. Nincs is jobb, mint edzés után elszürcsölni egy jó kis mézeskalácsos shaket vagy belesütheted ezt is sütikbe, palacsintába - a lehetőségek tárháza végtelen.

Játssz az étellel!
Bár anyukáink mindig azt tanították, hogy a kaja nem játék, már felnőttünk és rájöttünk, hogy nincs is jobb, mint mindenféle tematikus ünnepnél kicsit bolondozni és figurákat formálni. Ha pedig gyerkőc is van a családban, a siker garantált!

Fűszerezd meg!
A legtutibb karácsonyi fűszereket (ánizs, fahéj, gyömbér, kardamon, koriander, szegfűszeg, szerecsendió) használd bátran ne csak édes, akár sós ételekbe is.Engedd el a fantáziád és próbáld ki a csirkemellet vagy az édesburit pl. fahéjjal vagy szerencsendióval!

Teázz vagy forró csokizz!
Ahogy hűl az idő, egyre jobban esnek a meleg itókák. Sokféle tea és kávé kapható kifejezetten téli ízesítéssel, vagy akár te is beleszórhatsz egy kis fűszert.

Süss és kísérletezz!
Te is az vagy, aki minden évben 24-én pánikolva kutatja a tökéletes mézeskalács receptet?Kezdd el időben, hétvégente próbáld kikísérletezni a megfelelő állagú és ízű sütit, hogy az ünnepekre már csukott szemmel és meg tudd sütni az ideális méziket!