3 hazugság, amivel a mérleged becsap

Europress
Birta Brigi

A mérlegre állás meghatározó esemény egy nő életében, sokaknál hatalmas stresszforrás. Többek között azok miatt a hazugságok miatt is, amiket a mérlegednek elhiszel… pedig nem kellene!

  • Híztál egy étkezés alatt
    Ebéd előtt még 59,5kg voltál, de megettél egy nagy tál levest meg egy kis salátát, és máris 60,3-at mutat a mérleg. Jesszus, most mi lesz? Ez természetesen egyáltalán nem pluszkilókat jelent, sőt a nagy része víz, ami hamarosan ki is megy belőled, tehát semmi ok a pánikra! Ha nem lehet rábeszélni arra, hogy hetente egyszer mérd meg magad ugyanazon a napon, ugyanakkor (reggel éhgyomorra), akkor se forduljon elő, hogy napjában többször rápattansz, hiszen napközben akár 1-2 kilóval is többet mutathat, mint reggel.
  • Az edzésnek semmi értelme
    Ha elkezdesz egészségesen táplálkozni és edzeni, simán előfordulhat, hogy ezerszer jobban nézel ki, centiben fogysz, viszont a mérleg többet mutat. Számtalan olyan előtte-utána képet láthatsz az Instagramon, amin ugyan a másodikon néz ki soványabbnak az illető, de oda van kommentelve, hogy mondjuk 2kg-mal nehezebb. A zsír könnyű, az izom nehéz, ennyi!

  • Fontos, hogy hány kiló vagy
    Ha az alapján tartod számon, hogy milyen formában vagy, hogy teljes mértékben a mérlegre hagyatkozol, akkor tévúton jársz. Iránymutató, és jó tudnod, mennyit nyomsz, de sokkal fontosabb az, hogy bírod az edzést, mekkorák a ruháid, és hogy érzed magad a bőrödben!