Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Már hivatalos: ezek a legidegesítőbb színek, amiket utálunk az otthonunkban

Joy.hu

Azt már tudjuk, hogy melyik a világ legrondább színe, viszont most az is kiderült, hogy ezen kívül mik azok az árnyalatok, amiket még nem bírunk elviselni a környezetünkben...

És igen, a már említett zöldesbarna, vagyis az Opaque Couche is köztük van! De nézzük, hogy melyek azok, amik még rossz érzéseket keltenek bennünk, és amiket nem tudunk elviselni a lakásban! Heather Humprey belsőépítész és designer szerint a színek pszichológiája adja meg a választ arra a kérdésre, hogy miért is utáljuk az alábbi árnyalatokat!

Olvasd el ezt is!
A legrondább szín a világon(?)

Peach Fuzz - Pasztell barackszín

A pszichológus szakértők szerint ez a szín apróbb felületeken vagy dísztárgyakon kifejezetten szép, és jó érzést kelt az emberben, míg nagyobb kiterjedésben viszont idegesítő, frusztráló lehet. Érdekes, pedig a 60-as évek egyik kedvenc árnyalatáról beszélünk!

Orange Popsicle - Vibráló narancsszín

Nyugtalanságot okoz, ha túl nagy falfelületen használjuk, ezen kívül állítólag rossz hatással van az étvágyra... Nos, akkor fogyókúrázók, itt az ideje a konyha átfestésének!

Blazing yellow - Erős citromsárga

A lágyabb, pasztellesebb sárgákat imádjuk - mondják a szakértők - viszont az élénk, erős sárgától a legtöbb embert kirázza a hideg, épp ezért az otthonunkban sem tudjuk megtűrni. A kutatás szerint ugyanis stresszesek leszünk tőle, zavarja a pihenésünket, mivel túl agresszív színnek tartjuk.

Parfait Pink - Fagyipink

Hangulatromboló - ezzel az egy szóval jellemzték a megkérdezettek ezt a piszkosabb árnyalatú pasztell pinket, miután több órát kellett eltölteniük egy ilyen színnel kifestett szobában.

Egyetértesz kutatás eredményével?


Te melyik színt nem tudod elviselni az otthonodban?

Olvasd el ezt is!
A 10 legjobb falszín szerelmespárok hálószobájába
A kereséshez kezdj el gépelni!