Egy dolog, amit mindenképpen tudnod kell a narancsbőrről

Europress
Birta Brigi

Az, hogy foglalkozol a testeddel, és szeretnéd minél szebbnek látni, teljesen természetes. Így az is normális, hogy zavar a narancsbőröd, és folyamatosan próbálsz tenni ellene!

Olvasd el ezt is!
Kim Kardashian narancsbőr elleni trükkje tényleg hatásos?

Egy dolgot viszont tudatosítanod kell magadban, ha cellulitiszről van szó. Mégpedig azt, hogy nem vagy vele egyedül: egy felmérés szerint a nők 90%-ának van. Egy másik vizsgálat pedig azt állítja, hogy a csajok 98%-a érintett. Tehát nem csak neked, de a barátnőidnek, a pasid exének, vagy az exed új csajának is nagy valószínűséggel lehet. Nagyjából az is mindegy, hogy milyen a testalkatuk.

A narancsbőr akkor alakul ki, amikor a szervezetünk által fel nem használt cukor zsír formájában elraktározódik a bőr sejtjeiben, és felhalmozódik a kötőszövetben. Ezek a sejtek megduzzadnak, és feltüremkednek, így jön létre az egyenetlen bőrfelszín. Ha hízol, könnyebben kialakul, de nagyrészt a genetikára vezethető vissza. Ha a kötőszövet erős, akkor kevésbé tudnak létrejönni a gödrök, ha a nyirokrendszer jól működik, akkor nehezebben raktározódnak el. Az erősítő gyakorlatok nagyon hatásosak a narancsbőrrel szemben, mert az erősebb izomzat hatására kisebb eséllyel ernyed el a kötőszövet, de zsírégető edzésre is szükség van a halványításához. Pluszban minden olyan krém segíthet, ami fokozza a vérkeringést, és a narancsbőr elleni ételek fogyasztása is kifejezetten ajánlott.


De azt soha ne feledd, hogy majdnem minden nő küzd vele, még a szupermodellek is!