Miért érdemes fagyasztott zöldséget fogyasztani?

Europress
Birta Brigi

Sokan nem kedvelik a fagyasztott zöldségeket, pedig sok esetben még több vitamint is tartalmaznak, mint a frissen vásároltak. Hiszen ezeket rögtön azután fagyasztják le, hogy leszedték, így nem vész el semmilyen tápanyag!

TV2 TestŐr című műsorában legutóbb többek között ezt a témát is körbejárták. De szó esett még a grillezésről, diétákról, a szőrtelenítésről, és sok más témáról is!

Grillezésre fel!

Nyáron mindenki kikészíti a grill sütőt a kertbe. Valljuk be többünkkel előfordult, már, hogy végül eltelt a nyár egy kellemes grillezés nélkül. Egyszerűen elkészíthető, könnyű, egészséges, ötlettel állunk elő , egy finom grill partihoz.


Ne legyen fagyott a hangulat!

A hangulat ne, de amit az asztalra teszünk és a mélyhűtőből kerül elő, fagyottan, az egyáltalán nem lehet probléma. Az egészséges táplálkozást sem akadályozzák a fagyasztott zöldségek, gyümölcsök, mert a vitamin tartalmuk nem vész el! Tudjunk meg többet a gyorsfagyasztott ételekről!


Eper-Rebarbara az édes páros

Manapság egyre többen nyúlnak vissza nagyanyáink szokásaihoz. A régi fontosságát visszanyerve ismét trendi a lekvár főzés. Nem kell a konyhába hosszú órákat töltenie annak, aki szeretne eltenni valamit a nyárból a spejz polcára. Mi is kipróbáltunk egy gyors és finom receptet, ami édes eperből és a fanyar rebarbarából készül.


Okosan diétázz!

Egyre több diéta, és életmód alternatíva terjed a köztudatban. Azonban érdemes kritikával szemlélni e módszereket, és ajánlásaikat, hogy tényleg egészséges életet élhessünk. Vannak élelmiszerek, melyek elhagyása az étrendünkből, kifejezetten káros lehet egészségünk szempontjábó . A paleo mit enged és mit nem? Segítünk a tájékozódásban.


Gyorsan okosan, egészségesen!

Munkahelyünkön, de egyre többen otthon is, a megadott időpontban érkező házhoz szállított, ételeket választják. Azonos mindez a tartósított, „gyors ételekkel”?– tesszük fel a kérdést sokszor bizonytalanul. Mi válaszolunk erre a kérdésre.


A természet ereje

Az ember, amióta eszközöket használ, tudatosan alkalmazza a környezetében lévő természeti forrásokat, növényeket betegségek gyógyítására. Időnként elfelejtjük, vagy valamilyen trendi táplálkozási szokással, lecseréljük, ezeket a fontos ősi alapanyagokat. Kutatások azonban megerősítik, hogy eleink tapasztalati úton, de bizonyítottan helyesen táplálkoztak, és betegségek gyógyítására is képesek voltak a természet erejével.


Szőrtelenül

A szőrtelenítés ma már természetes, mindennapos tevékenység a nők életében is. Bikinibe nem bújunk szőrös lábbal, vagy szőrös bikini vonallal. Távolítsuk el, de mivel és hogyan? A meleg gyanta lehetőségeiről, elő és utó kezeléséről kapunk okos tippeket.


Növények, amelyeket már a paleolit korban is használtak

Kiderül, hogy mi az a pár gyógyhatású növény, ami a paleolit korban is rendelkezésre állt és most is jót tesz az egészségünknek.