Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Hasznos trükkök, melyektől az apró szobák is nagyobbnak tűnnek

Europress
Kata

Pár egyszerű fogás és tágasabb lesz bármilyen helyiség.

A lakberendezés területén számos olyan egyszerű fogás van, melyek segítsgével a legapróbb szobák is tágas terekké varázsolhatóak. Nem is kell nagy dolgokra gondolni, általában elég egy képet áthelyezni, vagy tükrökkel operálni. Összegyűjtöttünk néhány tippet arra, hogy ezt bevethesd, amikor éppen átrendezed a lakásod megjelenését.

1. Ha kicsi a szoba, de nagy a belmagasság, érdemes az emeberek figyelmét a plafonra is ráiránytani. Használj oda is izgalmas tapétát vagy fesd be, ahogy a szoba többi falát, nem marad el a hatás!

2. Kisebb belmagasságnál nyújtsd meg a falakat azzal, hogy a függönykarnist jóval az ablak fölött helyezed el. Így a függöny nagyobb helyet kap majd és magasabb érzetet ad.

3. Használj a kiegészítőknél olyan anyagokat, melyek visszaverik a fényt. Legyen minél több selyem, bársony és sok tükröződő felület.

forrás: Europress
Egy jól elhelyezett tükör csodákra képes

5. Keress egy a szobához képest túlméretezett kör alakú tükröt. Alapvető fogás a tér növelésére, amit érdemes bevetni.

6. Ne félj a harsány színektől és az óriási formáktól. Nyugodtan fess egy-egy falat vibráló árnyalatúra, és használj nagyobb méretű dísztárgyakat, melyek elhiteteik a vendégeiddel, hogy a szoba is méretesebb.

7. Érdemes olyan képeket elhelyezni a falon, legyen szó fotóról vagy festményről, ami tájat ábrázol. Olyan hatása van, mintha lenne a falon még egy ablak.

8. Nyugodtan legyenek hatalmas könyvespolcok, melyek a padlótól a falig tartanak. Pont úgy nyújtják a teret, ahogy a túlméretezett függönyök.

Melyik trükköt próbálnád ki otthon?

A kereséshez kezdj el gépelni!